Rahkakakku (vähähiili­hydraattinen)

Vähähiilihydraattinen rahkakakku sopii jälkiruoaksi, kun haluaa jotain kevyempää.

  • Helppo

Ainekset:

Pohja
50 g voita sulatettuna
1 dl kookosjauhetta
2 dl Meira mantelijauhetta
0.5 dl vehnälesettä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 rkl makeutusainetta (esim. Canderellia)
1 muna (kevyesti vatkattuna)
3 rkl kylmää vettä
Täyte
500 g maitorahkaa
5 rkl makeutusainetta (esim. Canderellia)
2 tl Meira vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
4 Meira liivatelehteä
2.5 dl kuohukermaa

Ohje:

  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään.
  2. Pingota Ø 24 cm:n irtopohjavuokaan leivinpaperi ja voitele vuoka. Levitä taikina pohjalle. Paista 175 °C:ssa keskiuunissa noin 10 min. Irrota jäähtynyt kakkupohja.
  3. Pese vuoka, pingota leivinpaperi pohjalle. Nosta kakkupohja takaisin vuokaan. Kostuta pohja maidolla/mehulla.
  4. Sekoita rahkaan makeutusjauhe ja vaniljasokeri.
  5. Liota liivatelehdet ohjeen mukaan ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun.
  6. Vaahdota kerma.
  7. Vatkaa liivate rahkaseokseen.
  8. Lisää kermavaahto kolmessa erässä rahkaan.
  9. Levitä täyte pohjalle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  10. Koristele marjoilla tai hedelmillä.