Mausteinen tomaattikeitto

Mausteinen tomaattikeitto on oiva eväs reppuun. Sosekeittojen paras ominaisuus retkellä on se, että termoskannusta kaataminen onnistuu helposti, koska keitossa ei ole sattumia ja sen voi annostella tasaisesti mukiin. Toinen sosekeiton hieno ominaisuus on maustamisen monipuoliset mahdollisuudet. Kaikkia sosekeittoja on helppo maustaa esimerkiksi erilaisilla chileillä ja yrteillä.

  • Helppo

Ainekset:

2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl Meira Tulinen chilimauste myllystä
2 rkl tomaattipyrettä
2 prk kuorittuja tomaatteja säilykkeenä
4 dl kasvislientä
1 rkl hunajaa
Meira myllysuolaa maun mukaan

Ohje:

  1. Kuutioi sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit pannulle ja rouhi myllystä Meira Tulista chilimaustetta sipulien päälle.
  3. Lisää tomaattipyre, kuoritut tomaatit ja kasvisliemi.
  4. Keitä 15 min ja lisää hunajaa ja suolaa maun mukaan.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  6. Anna kiehua vielä hetken ja tarjoile kuumana.