Kurkumalla maustetut kurpitsat ja jugurttikastike

Tämä pikkusyötävä valmistuu hetkessä ja on mainiota naposteltavaa vaikka lauantai-illan leffan ääreen. Hapan jugurttidippi sopii kivasti makean kurpitsan kylkeen. 

Rapeat ja mehevät kurpitsaviipaleet sopivat myös monen ruuan lisukkeeksi.

  • Helppo

Ainekset:

Kurpitsat
1 myskikurpitsa
3 rkl oliiviöljyä
2 tl Meira Kurkuma jauhettu
1 dl parmesaania raastettuna
3 rkl panko- tai korppujauhoja
Ripaus Meira Hieno merisuolaa
Jugurttikastike
2 dl turkkilaista jugurttia
4 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl sitruunamehua
Ripaus Meira Hieno Merisuolaa
Raastettu sitruunankuori

Ohje:

  1. Leikkaa kurpitsa pitkittäin ja poista siemenet. Leikkaa reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele leivinpaperilla suojatulle uunipellille.
  2. Sivele kurpitsat oliiviöljyllä ja paista 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  3. Sekoita sillä välin panko, parmesaani, ripaus suolaa ja kurkuma keskenään.
  4. Levitä seos kurpitsaviipaleiden päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia kunnes kurpitsat saavat kauniin värin ja kypsyvät.

Jugurttikastike

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.