
Välimerellinen frittata eli uunimunakas
Välimerellinen frittata eli uunimunakas on suurkeittiömitoituksella tehty helppo kasvisruoka.
- Helppo
- 20 annosta
Ainekset:
2,000 kg | keitettyjä (varhais)perunoita |
0,500 kg | kirsikkaluumutomaatteja |
0,200 l | kivettömiä oliiveja |
0,200 kg | baby-pinaattia tai rucolaa |
0,100 kg | voita tai 0,050 l öljyä |
0,006 g | Meira Välimeren yrttiseos |
0,004 g | Meira pippurisekoitus tai mustapippuri |
0,006 g | Meira valkosipulirouhe |
0,010 g | Meira hienoa merisuolaa |
16 kpl | kananmunaa |
0,400 l | maitoa |
0,006 kg | Meira hienoa merisuolaa |
0,400 kg | juustoraastetta (emmental) |
Ohje:
- Kuutioi keitetyt, kuoritut perunat ja puolita kirsikkatomaatit.
- Sulata voi pannulla tai kuumenna öljy. Lisää pannulle lohkotut perunat, kypsennä muutama minuutti. Lisää tomaatit ja jatka paistamista parin minuutin ajan. Mausta Meiran Välimeren yrttiseoksella, valkosipulirouheella, suolalla ja pippuriseoksella/mustapippurilla. Lisää joukkoon oliivit ja pinaatti.
- Riko munien rakenne ja lisää munien joukkoon maito ja 1/2 tl Meira hienoa merisuolaa. Kaada munaseos pannulle ja anna hyytyä hetki sekoitellen.
- Ripottele juustoraaste munakkaalle ja pane munakas 225 asteiseen uuniin paistumaan noin 25 minuutiksi tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
- Leikkaa frittata pizzan tapaan lohkoiksi ja tarjoa huoneenlämpöisenä vihersalaatin kanssa.