Täytetyt myskikurpitsat

Täytetty myskikurpitsa on tuhti kasvisruoka, josta saat helposti vegaanisen version korvaamalla fetajuuston vegaanisella juustolla. (gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää)

  • 1 h 10min
  • Keskitaso
  • 4-6 annosta

Ainekset:

1 myskikurpitsa
0.5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 pss Meira Kasvismauste Uunijuureksille
100 g kirsikkatomaatteja
50 g mustia kivettömiä oliiveja
2 kevätsipulia
150 g valmista kvinoaa
150 g fetajuustoa
puolikkaan sitruunan mehu

Ohje:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Puolita kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kurpitsan sisäpintaan viiltoja terävällä veitsellä.
  3. Hiero kurpitsaan hieman öljyä ja ripottele pinnalle puolet kasvismaustepussillisesta. Paista kurpitsoja uunissa 45 minuuttia.
  4. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi oliivit ja kevätsipulit.
  5. Murusta valmiiksi keitetyn kvinoan sekaan 2/3 fetajuustosta ja sekoita joukkoon suurin osa kevätsipuleista, oliivit, tomaatit, sitruunamehu sekä loppu kasvismauste.
  6. Nosta täyte kurpitsoihin ja ripottele pinnalle loput fetajuustot.
  7. Paista vielä n. 15 minuuttia kunnes juusto alkaa ruskistua ja kurpitsat ovat varmasti kypsiä.
  8. Koristele täytetty myskikurpitsa lopuilla kevätsipuliviipaleilla ja tarjoile.