Täytetyt myskikurpitsat
Täytetty myskikurpitsa on tuhti kasvisruoka, josta saat helposti vegaanisen version korvaamalla fetajuuston vegaanisella juustolla. (gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää)
- 1 h 10min
- Keskitaso
- 4-6 annosta
Ainekset:
1 | myskikurpitsa |
0.5 dl | rypsi- tai oliiviöljyä |
1 pss | Meira Kasvismauste Uunijuureksille |
100 g | kirsikkatomaatteja |
50 g | mustia kivettömiä oliiveja |
2 | kevätsipulia |
150 g | valmista kvinoaa |
150 g | fetajuustoa |
puolikkaan | sitruunan mehu |
Ohje:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Puolita kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kurpitsan sisäpintaan viiltoja terävällä veitsellä.
- Hiero kurpitsaan hieman öljyä ja ripottele pinnalle puolet kasvismaustepussillisesta. Paista kurpitsoja uunissa 45 minuuttia.
- Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi oliivit ja kevätsipulit.
- Murusta valmiiksi keitetyn kvinoan sekaan 2/3 fetajuustosta ja sekoita joukkoon suurin osa kevätsipuleista, oliivit, tomaatit, sitruunamehu sekä loppu kasvismauste.
- Nosta täyte kurpitsoihin ja ripottele pinnalle loput fetajuustot.
- Paista vielä n. 15 minuuttia kunnes juusto alkaa ruskistua ja kurpitsat ovat varmasti kypsiä.
- Koristele täytetty myskikurpitsa lopuilla kevätsipuliviipaleilla ja tarjoile.