Ceviche ahvenesta

" Tämä raikas annos on vertaansa vailla. Veitsitekniikka saa samalla harjoitusta ja usein ceviche saa aikaan ihastuneita huokauksia ruokapöydän ympäriltä. Kuvasimme ohjeen toukokuussa ja käsillä oli paljon raparperia – siksi se löysi tiensä cevicheen. Jos raparperia ei ole tarjolla, voit tehdä cevichen ilman. Jalapenoa ei löydy jokaisesta kaupasta, vihreä chili käy sekin. " - Hanna G.

  • Helppo
  • 4-6 annosta

Ainekset:

200 g ahvenfileitä
1/2 pienestä punasipulista
1 pieni raparperinvarsi
2 limeä
1/2 tl Meira pippuriseosta
1 sitruuna
1 tuore jalapeno
1 tl Meira Hieno merisuolaa
200 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku tuoretta korianteria

Ohje:

  1. Poista ahvenfileistä ruodot ja leikkaa ahvenet suupalan kokoisiksi paloiksi.
  2. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kuori raparperinvarsi ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
  4. Raasta limen ja sitruunan kuori, purista sitruksista mehu.
  5. Viipaloi chili ohueksi.
  6. Laita kaikki yllä mainitut raaka-aineet kulhoon ja mausta kevyesti suolalla ja Meira pippuriseoksella, sekoita ja kelmuta jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
  7. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai neljään osaan ja hienonna korianteri. Sekoita tomaatit ja korianteri mukaan cevicheen ja tarjoile annoksina kullekin ruokailijalle.