Ceviche ahvenesta
" Tämä raikas annos on vertaansa vailla. Veitsitekniikka saa samalla harjoitusta ja usein ceviche saa aikaan ihastuneita huokauksia ruokapöydän ympäriltä. Kuvasimme ohjeen toukokuussa ja käsillä oli paljon raparperia – siksi se löysi tiensä cevicheen. Jos raparperia ei ole tarjolla, voit tehdä cevichen ilman. Jalapenoa ei löydy jokaisesta kaupasta, vihreä chili käy sekin. " - Hanna G.
- Helppo
- 4-6 annosta
Ainekset:
200 g | ahvenfileitä |
1/2 | pienestä punasipulista |
1 | pieni raparperinvarsi |
2 | limeä |
1/2 tl | Meira pippuriseosta |
1 | sitruuna |
1 | tuore jalapeno |
1 tl | Meira Hieno merisuolaa |
200 g | kirsikkatomaatteja |
1 ruukku | tuoretta korianteria |
Ohje:
- Poista ahvenfileistä ruodot ja leikkaa ahvenet suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori raparperinvarsi ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
- Raasta limen ja sitruunan kuori, purista sitruksista mehu.
- Viipaloi chili ohueksi.
- Laita kaikki yllä mainitut raaka-aineet kulhoon ja mausta kevyesti suolalla ja Meira pippuriseoksella, sekoita ja kelmuta jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
- Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai neljään osaan ja hienonna korianteri. Sekoita tomaatit ja korianteri mukaan cevicheen ja tarjoile annoksina kullekin ruokailijalle.