Lehtikaali-kikhernecurry
Helpossa lehtikaali-kikhernecurryssa maistuvat intialaiset mausteet. Mausteiden aromeista saa kaiken irti kuullottamalla niitä hetken öljyssä.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
100 g | lehtikaalia |
2 tlk (à 230 g) | käyttövalmiita kikherneitä |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
2 | porkkanaa |
2 rkl | oliiviöljyä |
1 tl | Meira Luomu Inkivääriä |
1 tl | Meira Garam Masalaa |
0,5 tl | Meira Luomu Kurkumaa |
hyppysellinen | Meira Luomu Mustapippuria |
hyppysellinen | Meira Cayennepippuria |
2 rkl | tomaattipyreetä |
1 tlk (400 ml) | kookosmaitoa |
Meira suolaa |
Ohje:
- Kuori ja viipaloi sipuli, valkosipuli ja porkkana. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja silppua lehdet. Valuta ja huuhtele kikherneet.
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää inkivääri, kurkuma, Garam Masala, mustapippuri ja cayennepippuri ja kuullota 30-60 sekuntia.
- Lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
- Lisää porkkana, kikherneet, lehtikaali, tomaattipyree ja kookosmaito. Mausta suolalla maun mukaan.
- Kuumenna kiehuvaksi ja sen jälkeen laske levyn lämpöä. Anna porista kevyesti n. 15-20 minuuttia, kunnes porkkana on sopivan kypsää.
- Purista päälle sitruunamehua ja silppua päälle korianteria. Tarjoile basmatiriisin kera.