Lehtikaali-kikhernecurry

Helpossa lehtikaali-kikhernecurryssa maistuvat intialaiset mausteet. Mausteiden aromeista saa kaiken irti kuullottamalla niitä hetken öljyssä.

  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

100 g lehtikaalia
2 tlk (à 230 g) käyttövalmiita kikherneitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl Meira Luomu Inkivääriä
1 tl Meira Garam Masalaa
0,5 tl Meira Luomu Kurkumaa
hyppysellinen Meira Luomu Mustapippuria
hyppysellinen Meira Cayennepippuria
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
Meira suolaa

Ohje:

  1. Kuori ja viipaloi sipuli, valkosipuli ja porkkana. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja silppua lehdet. Valuta ja huuhtele kikherneet.
  2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää inkivääri, kurkuma, Garam Masala, mustapippuri ja cayennepippuri ja kuullota 30-60 sekuntia.
  3. Lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
  4. Lisää porkkana, kikherneet, lehtikaali, tomaattipyree ja kookosmaito. Mausta suolalla maun mukaan.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja sen jälkeen laske levyn lämpöä. Anna porista kevyesti n. 15-20 minuuttia, kunnes porkkana on sopivan kypsää.
  6. Purista päälle sitruunamehua ja silppua päälle korianteria. Tarjoile basmatiriisin kera.