Pikkelöidyt metsäsienet

Metsäsienet voi säilöä myös pikkelöimällä. Varmista aina, että sienet joita käytät eivät ole myrkyllisiä tai niitä ei tarvitse ryöpätä. Perinteiset mausteet korostavat sienten omaa hyvää makua.

  • 15 min.
  • Helppo
  • 2 purkkia

Ainekset:

500 g metsäsieniä
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl vettä
0.5 dl sokeria
1 tl Meira maustepippuria, kokonainen
1 tl Meira mustapippuria, kokonainen
2 Meira laakerinlehteä
2 tl Meira timjamia
2 tl Meira sinapinsiemeniä

Ohje:

  1. Puhdista ja puolita metsäsienet. Käytä suoraan metsästä poimittuna vain syömäkelpoisia sieniä, älä myrkyllisiä tai ryöppäämistä tarvitsevia sieniä.
  2. Sekoita pienessä kattilassa sienet, valkoviinietikka, vesi, sokeri sekä mausteet. Anna kiehua kunnes sienet pehmenevät.
  3. Kaada sienet liemineen säilykepurkkeihin ja jäähdytä.
  4. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi ja nauti.