Pikkelöidyt metsäsienet
Metsäsienet voi säilöä myös pikkelöimällä. Varmista aina, että sienet joita käytät eivät ole myrkyllisiä tai niitä ei tarvitse ryöpätä. Perinteiset mausteet korostavat sienten omaa hyvää makua.
- 15 min.
- Helppo
- 2 purkkia
Ainekset:
500 g | metsäsieniä |
1 dl | valkoviinietikkaa |
2 dl | vettä |
0.5 dl | sokeria |
1 tl | Meira maustepippuria, kokonainen |
1 tl | Meira mustapippuria, kokonainen |
2 | Meira laakerinlehteä |
2 tl | Meira timjamia |
2 tl | Meira sinapinsiemeniä |
Ohje:
- Puhdista ja puolita metsäsienet. Käytä suoraan metsästä poimittuna vain syömäkelpoisia sieniä, älä myrkyllisiä tai ryöppäämistä tarvitsevia sieniä.
- Sekoita pienessä kattilassa sienet, valkoviinietikka, vesi, sokeri sekä mausteet. Anna kiehua kunnes sienet pehmenevät.
- Kaada sienet liemineen säilykepurkkeihin ja jäähdytä.
- Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi ja nauti.