Sienirisotto

Syksyllä sienet ovat sesongissa ja niistä valmistuu esimerkiksi herkullinen italialainen klassikkoruoka risotto, joka vie kielen mennessään. Tämän klassikon voit valmistaa myös kasvipohjaisena. Yrttisen ja pippurisen säväyksen risottoon tuo Meira Persilja, Meira Timjami, sekä Meira täyteläinen Pippuriseos.

  • 35 minuuttia
  • Helppo
  • Neljälle

Ainekset:

4 dl risottoriisiä
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 dl valkoviiniä
8 – 10 dl kuumaa kasvislientä
1 ½ dl esikäsiteltyjä sieniä hienonnettuna
¾ tl Meira persilja
¾ tl Meira timjami
muutama rouhaisu Meira täyteläinen pippuriseos
kourallinen parmesaaniraastetta tai kasviperäistä juustoa
1 – 2 rkl ranskankermaa tai vastaavaa kasviperäistä tuotetta
Meira merisuolaa

Ohje:

  1. Kuumenna kasvisliemi valmiiksi. Hiennonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli on liki pehmeää.
  2. Lisää riisit ja sekoita . Kaada joukkoon valkoviini. Sekoita ja anna viinin imeytyä riiseihin.
  3. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita aika ajoin hyvin voimakkaasti.
  4. Lisää esikäsitellyt sienet hienonnettuna. Lisää myös mausteet
  5. Kun riisi on liki kypsää, lisää kourallinen raastettua parmesaania sekä hieman lientä ja pyöräytä sekaisin. Lisää halutessasi myös hieman ranskankermaa. Maista suola ja tarjoa heti.

Huom! Esikäsittele sienet sienilajin mukaan. Tutustu sienten käsittelyohjeisiin huolellisesti etukäteen