Vegaaninen kattilalasagne (V)

Tämä arkiruoka valmistuu kätevästi kokonaan kattilassa. Soijarouhe maustuu helposti Meira Soijarouheen mausteseoksen avulla. Viimeistele kaurafraichella ja tuoreilla yrteillä.

  • Helppo
  • 6

Ainekset:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 dl tummaa soijarouhetta
1 rkl Meira Soijarouheen mausteseosta
6 dl vettä
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl Meira timjamia
2 tl sokeria
1 tl suolaa
½ tl Meira rouhittu mustapippuria
12 lasagnelevyä
200 g kaurafraichea
½ rku tuoretta basilikaa

Ohje:

  1. Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuumenna isossa kattilassa öljy ja lisää sipulit. Kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää soijarouhe ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää soijarouheen mausteseos ja sekoita.
  2. Lisää vesi ja tomaattimurska. Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot ja mausta punaviinietikalla, timjamilla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Murra lasagnelevyt pieniksi paloiksi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20–25 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat kypsiä. Sekoita välillä.
  4. Viimeistele lasagne kaurafraichella ja tuoreella basilikalla.