Vegaaninen kattilalasagne (V)

Tämä arkiruoka valmistuu kätevästi kokonaan kattilassa. Soijarouhe maustuu helposti Meira Soijarouheen mausteseoksen avulla. Viimeistele vegaanisella tuorejuustolla ja tuoreilla yrteillä.

  • Helppo
  • 6

Ainekset:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 dl tummaa soijarouhetta
1 rkl Meira Soijarouheen mausteseos
6 dl vettä
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl Meira Timjamia
2 tl sokeria
1 tl suolaa
½ tl Meira rouhittu mustapippuria
12 lasagnelevyä
200 g kaurafraichea
½ rku tuoretta basilikaa

Ohje:

  1. Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuumenna isossa kattilassa öljy ja lisää sipulit. Kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää soijarouhe ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää soijarouheen mausteseos ja sekoita.
  2. Lisää vesi ja tomaattimurska. Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot ja mausta punaviinietikalla, timjamilla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Murra lasagnelevyt pieniksi paloiksi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 20–25 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat kypsiä kannen alla. Sekoita välillä.
  4. Viimeistele lasagne vegaanisella tuorejuustollla ja tuoreella basilikalla.