Pikkelöidyt sinapinsiement

Pikkelöinti on ihana harrastus, johon on helppoa jäädä koukkuun. Pikkeliliemen muistisääntö on 1–2–3. Se tarkoittaa yhtä osaa etikkaa, kahta osaa sokeria ja kolmea osaa vettä. Voit valmistaa mitä vaan pikkelöityä tällä suhteella. Pienet naattiporkkanat, retiisit, kukkakaali ja avomaankurkut sopivat ihanasti pikkelöitäväksi. Leikkaa vihannekset suupalan kokoisiksi paloiksi ja varaa tarpeeksi puhtaita säilykepurkkeja. Täytä purkit vihanneksilla ja kaada kuuma liemi päälle. Käännä kansi tiukasti kiinni, jääähdytä nopeasti ja säilytä viileässä. Pikkelöidyt sinapinsiemenet sopivat kaveriksi minkä tahansa kalaruuan kainaloon.

  • Helppo

Ainekset:

2 pussia (á 41g) Meira sinapinsiemeniä
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vettä

Ohje:

  1. Kiehauta valkoviinietikka, vesi ja sokeri.
  2. Lisää sinapinsiemenet ja anna tekeytyä 30 minuuttia.
  3. Säilytä puhtaassa purkissa jääkaapissa.
  4. Jos sinapinsiemenet turpoavat liikaa, voit lisätä muutaman tipan valkoviinietikkaa ja sekoittaa seoksen juoksevammaksi.