Ystävänpäivän Herkkutarjotin

Kokoa näyttävä Ystävänpäivän Herkkutarjotin itse tehdyn Pistaasi-Nutellan ja Pistaasi-Brownien ympärille. Voit valita dipattavaksi lempiherkkujasi - kokeile esimerkiksi erilaisia pähkinöitä, marjoja, irtokarkkeja ja suolaisia naposteltavia, kuten suolatikkuja.

  • Helppo

Ainekset:

Pistaasi-Nutella
5 dl rouhittua pistaasipähkinää
1 dl tomusokeria
1 tl Meira vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
0,5-1 dl pähkinäöljyä tai kookosöljyä
Pistaasi-Brownie
100g voita
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
1 tl Meira vaniljasokeria
0,5 tl Meira leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100g tumma suklaata
1 dl rouhittua pistaasipähkinää
2-3 rkl Meira purppura nonparellia
Lisäksi
Meira cashewpähkinöitä
suklaata
irtokarkkeja
marjoja
keksejä ja vohveleita
Macaron-leivoksia
suolatikkuja

Ohje:

Pistaasi-Nutella

  1. Mittaa pistaasirouhe blenderiin ja aja niin tasaiseksi kuin mahdollista.
  2. Lisää muut aineet ja aja uudelleen silkkiseksi.
  3. Lisää öljyä ensin 0,5 dl ja jos haluat juoksevampaa, niin lisää öljyä enemmän.
  4. Maista ja lisää myös makeutusta oman makusi mukaan.

Pistaasi-Brownie

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka noin 18x28 cm leivinpaperilla.
  2. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  3. Vispaa munat ja fariinisokeri kevyesti sekaisin (ei tarvitse vaahdottaa). Lisää jäähtynyt voisula munasokeriseokseen.
  4. Rouhi suklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
  5. Lisää kuivat aineet ja suurin osa suklaarouheesta taikinaan. Kääntele tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
  6. Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle loput suklaat ja nonparellit.
  7. Paista brownieta uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  8. Vinkki: Saat pellillisen brownieita tuplaamalla ohjeen. Jos haluat Pistaasi-Brownieista gluteenittomia, korvaa vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla.

Lopuksi

  1. Nostele kaikki herkut isolle tarjottimelle ja yllätä ystäväsi!