Mezet - 3 dippiä: hummus, baba ganoush ja feta-pähkinätahna
Mezet ovat tapaksen tyyppisiä pieniä alkuruokia mutta suuremmissa määrissä sopivat myös pääruoaksi. Hummus, Baba Ganoush ja Feta-pähkinälevite sopivat täydellisesti mezeille.
- Keskitaso
- 4 annosta
Ainekset:
300 g | kikherneitä keitettynä ja valutettuna |
100 g | tahinia (seesamitahnaa) |
1-2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
1 tl | Meira hienoa merisuolaa |
0.33 tl | Meira juustokuminaa |
0.25 tl | Meira rouhittua mustapippuria |
puolikkaan | sitruunan mehu |
0.5 dl | oliiviöljyä |
1 | munakoiso |
3 rkl | tahinia |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
0.5 dl | sitruunan mehua |
0.5 tl | Meira kuminaa |
1 tl | Meira hienoa merisuolaa |
2 rkl | oliiviöljyä |
koristeluun lehtipersiljaa hienonnettuna |
2 dl | Meira cashewpähkinöitä paahdettuna |
puolikas puntti | persiljaa hienonnettuna |
200 g | pehmeää fetaa |
1 dl | maitoa |
1 | valkosipulinkynsi |
1 tl | Meira savustettua paprikaa |
1 rkl | sitruunamehua |
0.5 tl | Meira hienoa merisuolaa |
1 rkl | viimeistelyyn oliiviöljyä |
Ohje:
Hummus
- Laita kaikki aineet, paitsi öljy, tehosekoittimeen tai mortteliin.
- Soseuta tasaiseksi. Voit ohentaa massaa tarvittaessa kikherneiden keitinvedellä.
- Tarkista maku. Pirskottele päälle hyvälaatuista oliiviöljyä.
Baba Ganoush
- Kuumenna uuni 230°C asteiseksi.
- Pistele munakoisoon haarukalla reikiä ja laita leivinpaperin päälle uuniin noin 45 minuutiksi. Käännä munakoiso noin 20 minuutin kohdalla. Tarkista että munakoison sisus on pehmeä. Mikäli sisus ei ole vielä täysin pehmeä, jatka kypsennystä.
- Jauha kumina hienoksi morttelissa.
- Kaavi munakoisojen sisus siivilään valumaan.
- Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja soseuta sauvasekoittimella.
- Tarkista maku ja viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Feta-pähkinälevite
- Laita pähkinät ja persilja yleiskoneen kutterikulhoon tai mortteliin ja hienonna tasaiseksi.
- Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Tarkista maku ja tarjoile.