Mezet - 3 dippiä: hummus, baba ganoush ja feta-pähkinätahna

Mezet ovat tapaksen tyyppisiä pieniä alkuruokia mutta suuremmissa määrissä sopivat myös pääruoaksi. Hummus, Baba Ganoush ja Feta-pähkinälevite sopivat täydellisesti mezeille.

  • Keskitaso
  • 4 annosta

Ainekset:

Hummus
300 g kikherneitä keitettynä ja valutettuna
100 g tahinia (seesamitahnaa)
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl Meira hienoa merisuolaa
0.33 tl Meira juustokuminaa
0.25 tl Meira rouhittua mustapippuria
puolikkaan sitruunan mehu
0.5 dl oliiviöljyä
Baba Ganoush
1 munakoiso
3 rkl tahinia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
0.5 dl sitruunan mehua
0.5 tl Meira kuminaa
1 tl Meira hienoa merisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
koristeluun lehtipersiljaa hienonnettuna
Feta-pähkinälevite
2 dl Meira cashew-pähkinöitä paahdettuna
puolikas puntti persiljaa hienonnettuna
200 g pehmeää fetaa
1 dl maitoa
1 valkosipulinkynsi
1 tl Meira savustettua paprikaa
1 rkl sitruunamehua
0.5 tl Meira hienoa merisuolaa
1 rkl viimeistelyyn oliiviöljyä

Ohje:

Hummus

  1. Laita kaikki aineet, paitsi öljy, tehosekoittimeen tai mortteliin.
  2. Soseuta tasaiseksi. Voit ohentaa massaa tarvittaessa kikherneiden keitinvedellä.
  3. Tarkista maku. Pirskottele päälle hyvälaatuista oliiviöljyä. 

Baba Ganoush

  1. Kuumenna uuni 230°C asteiseksi.
  2. Pistele munakoisoon haarukalla reikiä ja laita leivinpaperin päälle uuniin noin 45 minuutiksi. Käännä munakoiso noin 20 minuutin kohdalla. Tarkista että munakoison sisus on pehmeä. Mikäli sisus ei ole vielä täysin pehmeä, jatka kypsennystä.
  3. Jauha kumina hienoksi morttelissa.
  4. Kaavi munakoisojen sisus siivilään valumaan.
  5. Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja soseuta sauvasekoittimella.
  6. Tarkista maku ja viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Feta-pähkinälevite

  1. Laita pähkinät ja persilja yleiskoneen kutterikulhoon tai mortteliin ja hienonna tasaiseksi.
  2. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Tarkista maku ja tarjoile.