
Savuinen lohiteriyaki
Lohiteriyaki saa uutta makua savuisuudesta. Raikas kurkkulisäke ja paahdetut kukkakaalit sopivat savuiselle lohelle erinomaisesti. (maidoton, laktoositon, kananmunaton, pähkinätön, ei sisällä selleriä)
- 1 h
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
0.5 dl | riisiviinietikkaa |
1 dl | ruokosokeria |
1.5 dl | vettä |
0.5 dl | Meira sinapinsiemeniä |
1 kpl | kurkku |
2 rkl | riisiviinietikkaa |
1 tl | sokeria |
ripaus | Meira hienoa merisuolaa |
pikkelöityjä sinapinsiemeniä valutettuna |
500 g | kukkakaalia |
2 rkl | öljyä |
1 kpl | sitruunan puristettu mehu |
puolikas pss | Meira Kasvismauste Uunijuureksille |
600 g | lohifilee |
0.5 dl | soijaa |
1 rkl | Meira Kalamauste savuinen pippuria |
1 rkl | ruokosokeria |
1 tl | riisiviinietikkaa |
1 rkl | seesaminsiemeniä |
Ohje:
- Laita riisiviinietikka, ruokosokeri ja vesi kattilaan.
- Kiehauta ja lisää Meira sinapinsiemenet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia ja jäähdytä sinapinsiemenet liemessään. Anna pikkelöityjen sinapinsiementen maustua mielellään seuraavaan päivään.
- Murskaa kurkku hakkelukseksi veitsellä tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon riisiviinietikka, sokeri, suola ja valutetut pikkelöidyt sinapinsiemenet. Anna kurkun maustua hetken.
- Revi kukkakaali nupuiksi ja lisää kukkakaaleihin öljy, sitruunamehu ja Meira Kasvismauste Uunijuureksille. Paahda kukkakaaleja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Puhdista lohifilee ja leikkaa annospaloiksi.
- Sekoita soijan joukkoon Meira Kalamauste savuinen pippuri, ruokosokeri, riisiviinietikka ja seesaminsiemenet.
- Lisää mausteseos lohipalojen pintaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 8–10 minuuttia.
- Tarjoile lohiteriyaki kurkkulisäkkeen ja paahdettujen kukkakaalien kanssa.