Srirachalla maustetut kukkakaaliwingsit
Kukkakaaliwingsit ovat kasvissyöjän vaihtoehto kanansiiville. Srirachasta ja agavesiirapista tehty kastike karamellisoituu uunissa hienosti kukkakaalien pintaan. Kukkakaalien vierellä voit tarjota vielä haluamasi dipin.
- 1 h
- Difficult
- 2 annosta
Ainekset:
1 | kukkakaali |
2.5 dl | soijamaitoa |
2 dl | jauhoja (voit käyttää myös esimerkiksi riisijauhoja, jos haluat annoksesta gluteenittoman) |
1 tl | Meira sipulijauhetta |
1 tl | Meira valkosipulijauhetta |
1 tl | Meira savustettua paprikaa |
1 tl | Meira juustokuminaa |
0.5 tl | Meira tulista chilijauhetta |
Meira ruokasuolaa | |
Meira mustapippuriarouhetta |
0.5 dl | srirachaa |
0.5 dl | agavesiirappia |
2 rkl | Meira ketsuppia |
1 tl | Meira inkiväärijauhetta |
seesaminsiemeniä | |
kevätsipulia | |
chiliä |
Ohje:
- Irrota kukkakaalista kukinnot.
- Sekoita soijamaitoon jauhot ja mausteet. Tavoitteena on paksu taikina, joten jauhoista riippuen saatat joutua lisäämään jauhoja.
- Dippaa kukkakaalit yksitellen taikinaan ja nosta sitten uunipellille leivinpaperille yhteen kerrokseen. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja käännä.
- Paista vielä toiset 10 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat ruskistuneet.
- Sekoita kastikkeen aineet ja ota kukkakaalit uunista. Laita kukkakaalit isoon kulhoon ja kaada päälle kastike. Sekoita niin että kaikki nuput ovat kastikkeen peittäminä.
- Aseta takaisin uunipellille ja paista vielä 15–20 minuuttia kerran kääntäen.
- Tarjoile kukkakaaliwingsit haluamasi dipin kanssa, olkoon se sitten kaura crème fraichea, hummusta tai jokin näistä vaihtoehdoista: https://meira.fi/fi/reseptit/kesareseptit/kolme-mausteista-dippia-sopii-....
- Kukkakaaliwingsien seuraksi sopivat myös kurkku-, porkkana- ja selleritikut.