Maku syntyy mausteista!
Suola ja pippuri, nuo kaikille tutut keittiön vakiovarusteet, eivät ole ainoat tavat tuoda ruokaan makua. Oikeat mausteet vahvistavat ja korostavat ruoan raaka-aineiden omaa makua, eivät peitä niitä omallaan.
Tutustu Meiran mausteisiin ›Maustamisen ABC
Maustaminen ei ole vaikeaa – mutta sitä on syytä harjoitella, jotta lopputulos on paras mahdollinen. Maustamiseen ei ole yhtä oikeaa tapaa: jos haluat jättää raaka-aineiden ominaismauille tilaa, kannattaa mausteitakin käyttää harkitusti, vain muutamaa per ruoka. Toisaalta maustamisessa kannattaa olla rohkea: mausteiden monipuolisella käytöllä ja mausteyhdistelmillä on helppo tuoda ruoasta esiin aivan uusia piirteitä.

Aito maku luonnosta yrteistä ja mausteista - Meiran uudet kotimaiset Herkkudipit
Kotimaiset Meira Herkkudipit ovat luonnollisia ja aidon makuisia dippijauheita, jotka on valmistettu tuoreimman sadon yrteistä ja mausteista. Herkkudipeistä on saatavilla neljää eri herkullista makuvaihtoehtoa: Tomaatti & Basilika, Valkosipuli & Yrtit, Sipuli, Chili ja Inkivääri ja sekän kevään 2022 uutuus Paprika & 3 sipulia.
Lue lisää ›
Italialaisia yrttejä sisältävällä Italian ketsupilla on helppo maustaa suosikkiruokia
Italian keittiö on yksi suosituimmista maailman keittiöistä. Italiasta on lähtenyt maailmalle monta suosittua maustetta, kuten mm. basilika, timjami ja salvia. Tuomme nyt perinteisen tomaattiketsupin rinnalle maustetun Italian ketsupin, jossa on mukana näitä suosittuja italialaisia yrttejä.
Lue lisää ›Kevään maut
Meiran monipuolisesta valikoimasta löydät laadukkaat mausteet, joiden avulla loihdit herkulliset ruoat niin arkeen kuin kevään suuriin ruokajuhliin.
Kaikki Meiran kuivat mausteet ovat aina tuoreimmasta sadosta, joka takaa mausteen tuoreuden ja parhaimman maun.
Tutustu vinkkeihimme alta.

Juustokumina ja kumina - sama vai eri asia?
Juustokumina eli jeera ja kumina ovat eri mausteita. Niitä myös käytetään eri tarkoituksiin,eikä niitä kannata korvata toisillaan. Nyt opit juustokuminan ja kuminan eron.
›
Jauhelihan maustaminen – näin helppoa se on
Jauhelihan maustaminen lienee monessa kotikeittiöissä arkinen juttu – jauheliharuoat ovat erityisesti lapsiperheissä tuttuja ja paljon kokattuja ruokia. Ja kukapa ei helposta ruoanlaitosta tykkäisi! Jauhelihan maustaminen herkulliseksi, juhlaankin taipuvaksi ruoaksi onnistuu helposti Meiran Kreikkalainen jauhelihamauste –mausteseoksella.
›Vinkit maustehyllyyn
Mausteet lisäävät ruoan houkuttelevuutta
Mausteiden yleisin käyttötarkoitus on ruoan maun muokkaaminen. Mausteilla on kuitenkin yksi tärkeä tarkoitus, jota kaikki eivät tule ajatelleeksi – ruoan ulkonäön ja tuoksun parantaminen.
Kiehauttamalla curryn ja paprikan rasvassa ennen muiden raaka-aineiden lisäämistä, saat ruokaan kauniin värin ja täyteläisen maun.
Parhaat mausteet

Mausteiden säilyttäminen
Osta mausteet käyttömäärän mukaan, yleensä melko pienissä erissä. Mausteiden pahimpia vihollisia ovat valo, lämpö, ilma ja kosteus. Paras säilytyspaikka mausteille on kuiva ja viileä, auringonvalolta suojattu paikka. Liesituulettimen päällä sijaitseva maustehylly voi olla näppärästi käden ulottuvilla, mutta mausteiden kannalta se on huono sijoituspaikka!
Maustevarasto kannattaa tarkistaa ainakin kerran vuodessa ja poistaa vanhentuneet tuotteet, joissa ei ole enää toivottua aromia. Kokonaiset mausteet säilyttävät arominsa pidempään kuin jauhetut mausteet.

Leipominen on helppoa ja hauskaa
Leivonta on taitolaji, jonka kuka tahansa voi oppia. Mitä enemmän opit, sitä mukavampaa ja palkitsevampaa leipominen on. Täältä löydät leipomiseen vinkkejä ja oppia, joilla onnistut entistä paremmin!
Leivonta ei ole vain pilkuntarkkaa mittojen ja tilavuuksien parissa puuhailua. Leivonnassa voi ja pitääkin käyttää mielikuvitusta. Jos jotain raaka-ainetta puuttuu, sen voi yleensä korvata jollakin toisella aineella. Älä kuitenkaan muuta liikaa ohjeiden ainemääriä, sillä onnistuneen leivonnaisen salaisuus piilee oikeissa ainesuhteissa.