Maku syntyy mausteista!
Suola ja pippuri, nuo kaikille tutut keittiön vakiovarusteet, eivät ole ainoat tavat tuoda ruokaan makua. Oikeat mausteet vahvistavat ja korostavat ruoan raaka-aineiden omaa makua, eivät peitä niitä omallaan.
Tutustu Meiran mausteisiin ›Maustamisen ABC
Maustaminen ei ole vaikeaa – mutta sitä on syytä harjoitella, jotta lopputulos on paras mahdollinen. Maustamiseen ei ole yhtä oikeaa tapaa: jos haluat jättää raaka-aineiden ominaismauille tilaa, kannattaa mausteitakin käyttää harkitusti, vain muutamaa per ruoka. Toisaalta maustamisessa kannattaa olla rohkea: mausteiden monipuolisella käytöllä ja mausteyhdistelmillä on helppo tuoda ruoasta esiin aivan uusia piirteitä.
Meiran uudet majoneesit
Meira lanseeraa tänä keväänä kolmen herkullisen maun majoneesiperheen: Paahdettu Aioli, Chili-Lime sekä vegaaninen Paprika. Majoneesien maku tulee luonnollisista raaka-aineista sekä mausteista ja yrteistä, kuten murskatusta valkosipulista ja limemehusta, ilman keinotekoisia aromeja. Meiran majoneesit on pakattu käteviin minipulloihin, joissa on käytetty 25% kierrätettyä muovia.
›Aito maku luonnosta yrteistä ja mausteista - Meiran kotimaiset Herkkudipit
Meiran kotimaisten Meira Herkkudippien aito maku tulee tuoreimman sadon yrteistä ja mausteista, ilman arominvahventeita tai keinotekoisia aromeja.
›Kasvisten maustaminen
Meiran monipuolisesta valikoimasta löydät laadukkaat mausteet, joiden avulla kasvisruokienkin maustaminen herkulliseksi onnistuu helposti.
Kaikki Meiran kuivat mausteet ovat aina tuoreimmasta sadosta, joka takaa mausteen tuoreuden ja parhaimman maun.
Tutustu vinkkeihimme alta.
Runsas maustaminen on maistuvan kasvisruoan salaisuus
Runsaasti makua antavat Meira mausteet ovat kasvisruokien salaisuus. Mausteilla vahvistetaan ja korostetaan kasvisten omaa makua sekä saadaan ruokaan uusia makuvivahteita. Mausteet myös antavat ruoalle herkullisen ulkonäön ja tuoksun.
›Miten tofusta saa hyvää? Kerää vinkit talteen!
Tofun valmistaminen herkulliseksi ruoaksi on helppoa kun muistaa kolmen kohdan säännön: kuivaa, paista ja mausta. Katso vinkkimme ja maistuvat reseptit!
›Vinkit maustehyllyyn
Mausteet lisäävät ruoan houkuttelevuutta
Mausteiden yleisin käyttötarkoitus on ruoan maun muokkaaminen. Mausteilla on kuitenkin yksi tärkeä tarkoitus, jota kaikki eivät tule ajatelleeksi – ruoan ulkonäön ja tuoksun parantaminen.
Kiehauttamalla curryn ja paprikan rasvassa ennen muiden raaka-aineiden lisäämistä, saat ruokaan kauniin värin ja täyteläisen maun.
Kokeile näitä uutuuksia
Mausteiden säilyttäminen
Osta mausteet käyttömäärän mukaan, yleensä melko pienissä erissä. Mausteiden pahimpia vihollisia ovat valo, lämpö, ilma ja kosteus. Paras säilytyspaikka mausteille on kuiva ja viileä, auringonvalolta suojattu paikka. Liesituulettimen päällä sijaitseva maustehylly voi olla näppärästi käden ulottuvilla, mutta mausteiden kannalta se on huono sijoituspaikka!
Maustevarasto kannattaa tarkistaa ainakin kerran vuodessa ja poistaa vanhentuneet tuotteet, joissa ei ole enää toivottua aromia. Kokonaiset mausteet säilyttävät arominsa pidempään kuin jauhetut mausteet.
Leipominen on helppoa ja hauskaa
Leivonta on taitolaji, jonka kuka tahansa voi oppia. Mitä enemmän opit, sitä mukavampaa ja palkitsevampaa leipominen on. Täältä löydät leipomiseen vinkkejä ja oppia, joilla onnistut entistä paremmin!
Leivonta ei ole vain pilkuntarkkaa mittojen ja tilavuuksien parissa puuhailua. Leivonnassa voi ja pitääkin käyttää mielikuvitusta. Jos jotain raaka-ainetta puuttuu, sen voi yleensä korvata jollakin toisella aineella. Älä kuitenkaan muuta liikaa ohjeiden ainemääriä, sillä onnistuneen leivonnaisen salaisuus piilee oikeissa ainesuhteissa.