Lihapata

Valmista herkullinen lihapata Meira Riistamausteen avulla. Se sisältää suomalaista puolukkaa (5%) sekä laadukkaita yrttejä kuten timjamia ja rosmariinia. Aromikkaat mausteet antavat ruoalle syvyyttä peittämättä raaka-aineiden omaa makumaailmaa.

  • Helppo
  • 4-6 annosta

Ainekset:

1 kg hirvenlihaa
3 dl vettä
3 dl punaviiniä
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
4 dl tuoreita sieniä tai kourallinen kuivattuja sieniä
2 tl Meira merisuola (lisää tarvittaessa)
2–3 rkl Meira Riistamauste
2 kpl Meira Laakerinlehti

Ohje:

  1. Leikkaa liha reilunkokoisiksi kuutioiksi. Paista kuumalla pannulla pinnat kiinni lihapaloista.
  2. Muista paistaa pienissä erissä, jotta pannu pysyy kuumana. Nosta lihat pataan.
  3. Kaada vesi ja viini pannulle ja kuumenna. Näin saat kaikki maut pannulta talteen ja liemi kuumenee samalla.
  4. Lisää liemi pataan. Lisää myös kuoritut ja lohkotut sipulit sekä valkosipulinkynnet.
  5. Esikäsittele sienet tarvittaessa esim. pannulla paistaen. Huomioi sienilajien erilaiset esikäsittelytarpeet. Lisää sienet pataan.
  6. Mausta pata suolalla, riistamausteella ja laakerinlehdillä.
  7. Hauduta pataa 150-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
  8. Ripottele päälle riistamaustetta ja tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.