Pizzamakaronilaatikko
Arjen pelastaja, helppo ja nopea makaronilaatikko, kuorrutetaan nyt pizzan tapaan. Valmista tomaattinen makaronilaatikko ilman makaronin keittämistä. Lisää päälle juustoraaste, paistettu jauheliha ja kirsikkatomaatit.
- Aktiivinen: 15 min Passiivinen: 65 min
- Helppo
- 6
Ainekset:
1 pss (400 g) | makaronia |
2 tlk (à 400 g) | tomaattimurskaa |
2 dl | vettä |
2 dl | ruokakermaa |
2 tl | Meira oreganoa |
2 tl | Meira timjamia |
1 tl | suolaa |
½ tl | Meira chilirouhetta |
1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
400 g | naudan jauhelihaa |
1 rkl | öljyä |
1 | sipuli |
2 tl | Meira jauhelihamaustetta |
½ tl | suolaa |
150 g | juustoraastetta (esim. Fontal) |
250 g | kirsikkatomaatteja |
2 rkl | tuoretta yrttiä koristeluun (esim. basilika ja oregano) |
Ohje:
- Voitele pyöreä halkaisijaltaan 30 cm uunivuoka (tai suorakaide 25 x 30 cm) öljyllä.
- Lisää vuokaan makaronit, tomaattimurska, vesi, ruokakerma ja mausteet. Sekoita ja peitä vuoka foliolla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
- Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta jauhelihamausteella ja suolalla.
- Ota vuoka uunista ja sekoita. Lisää puolet juustoraasteesta ja paistettu jauheliha. Lisää loput juustoraaste. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
- Viimeistele pizzamakaronilaatikko hienonnetuilla yrteillä ja tarjoa sen kanssa makaronilaatikon parasta ystävää: Meira ketsuppia.