Pizzamakaronilaatikko

Arjen pelastaja makaronilaatikko kuorrutetaan nyt pizzan tapaan. Valmista tomaattinen makaronilaatikko ilman makaronin keittämistä. Lisää päälle juustoraaste, paistettu jauheliha ja kirsikkatomaatit.

  • Aktiivinen: 15 min Passiivinen: 65 min
  • Helppo
  • 6

Ainekset:

1 pss (400 g) makaronia
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2 tl Meira oreganoa
2 tl Meira timjamia
1 tl suolaa
½ tl Meira chilirouhetta
1 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun
Täyte
400 g naudan jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 tl Meira jauhelihamaustetta
½ tl suolaa
150 g juustoraastetta (esim. Fontal)
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl tuoretta yrttiä koristeluun (esim. basilika ja oregano)

Ohje:

  1. Voitele pyöreä halkaisijaltaan 30 cm uunivuoka (tai suorakaide 25 x 30 cm) öljyllä.
  2. Lisää vuokaan makaronit, tomaattimurska, vesi, ruokakerma ja mausteet. Sekoita ja peitä vuoka foliolla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
  3. Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta jauhelihamausteella ja suolalla.
  4. Ota vuoka uunista ja sekoita. Lisää puolet juustoraasteesta ja paistettu jauheliha. Lisää loput juustoraaste. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
  5. Viimeistele pizzamakaronilaatikko hienonnetuilla yrteillä ja tarjoa sen kanssa makaronilaatikon parasta ystävää: Meira ketsuppia.

Vinkki: Voi käyttää jauhelihan tilalla myös kasvisjauhista.