Lohitacot

Tacot saavat täytteeksi maukasta grillattua lohta ja marinoituja kasviksia. Lohitacot viimeistelee Meira Majoneesi Chili-Lime, joka raikkaudellaan sopii erityisesti kalaruokien kaveriksi.

  • 40 min
  • Helppo
  • 4

Ainekset:

300 g lohta
2 tl Meira Kalamauste Sitrus-inkivääri
1 rkl öljyä
½ tl Meira myllysuola
Marinoidut kasvikset
150 g kesäkaalia
100 g retiisejä
¼ kurkkua
2 vartta kevätsipulia
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
½ tl Meira myllysuola
½ tl Meira Mustapippurimylly
Lisäksi
8 kpl pieniä maissitortilloja (gluteenittomia)
4 rkl Meira Majoneesi Chili-lime
½ ruukkua korianteria tai lehtipersiljaa
1 lime

Ohje:

  1. Valmista ensin marinoidut kasvikset. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Viipaloi retiisit, kurkku ja kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Siirrä kaikki kasvikset kulhoon ja mittaa mukaan riisiviinietikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  2. Poista lohesta nahka ja leikkaa se reiluiksi kuutioiksi kulhoon. Lisää mausteseos, öljy ja suola. Sekoita ja anna marinoitua 20 minuuttia. Paista grillin parilatasolla tai paistinpannulla kypsiksi.
  3. Lämmitä tortillat nopeasti grillissä tai pannulla. Lisää tortillan sisään marinoituja kasviksia ja lohta.
  4. Viimeistele majoneesilla ja tuoreella korianterilla. Tarjoa limeviipaleen kanssa.