Vegaaninen mansikka-raparperijuustokakku
Raikkaassa alkukesän vegaanisessa mansikka-raparperijuustokakussa maistuu myös vanilja, kaneli ja manteli. Täysin vegaaninen juustokakku hyytyy helposti Meira Agar agar -hyytelöimisjauheella ja hurmaa kevään juhlapöydässä vegaanien lisäksi sekasyöjät.
- Keskitaso
Ainekset:
150 g | kaurakeksejä |
50 g | Meira mantelijauhetta |
1 tl | Meira kanelia |
75 g | maidotonta margariinia |
1.5 dl | mansikoita |
1 dl | raparperipaloja |
1-2 rkl | sokeria |
1 tl | sitruunamehua |
2.5 dl | kauravispiä (Kaslink) |
300 g | kaurapohjaista tuorejuustoa (Oatly) |
1 dl | sokeria |
1 tl | Meira Vaniljasokeria |
1.5 dl | mansikka-raparperisosetta (ks. ohje alla) |
2 tl | Meira Agar agar -hyytelöimisainetta |
200 g | raparperia |
2-3 rkl | sokeria |
1 dl | vettä |
1 tl | Meira Vaniljasokeria |
0.5 tl | Meira Agar agar -hyytelöimisainetta |
mansikoita | |
syötäviä kukkia | |
sokerihelmiä | |
raparperin kuorta |
Ohje:
Pohja
- Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle.
- Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistin tuloksen.
- Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä, lisää mantelijauhe ja kaneli.
- Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
- Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
Mansikka-raparperisose
- Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta.
- Anna mansikoiden ja raparperien pehmentyä kunnolla.
- Surauta tasaiseksi sauvasekoittimella ja jäähdytä.
Täyte
- Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja jätä sivuun.
- Mittaa sokerit ja tuorejuusto kulhoon ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.
- Mittaa mansikkaraparperisose (ohje yllä) pieneen kattilaan. Sekoita Meiran agar agar -jauhe soseeseen.
- Kuumenna sose kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia sekoitellen.
- Kaada agar-seos heti nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
- Lisää kauravispi nuolijalla käännellen seokseen. Kääntele ihan pohjasta asti, että koko massa sekoittuu kunnolla.
- Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.
Raparperikiille
- Mittaa raparperit kattilaan sokereiden ja veden kanssa.
- Kuumenna seosta miedolla lämmöllä kunnes raparperit hajoavat.
- Lisää agar ja kiehauta seos. Keitä parin minuutin ajan.
- Kaada hyytyneen kakun pinnalle lusikkaa tai lastaa apuna käyttäen, jotta kiille asettuu tasaisesti.
- Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin 3 tunniksi.
Koristeet
- Asettele mansikat ja muut koristeet kakun päälle ennen juuri ennen tarjoilua.