Vegaaninen munakoiso-paprikaburgeri

Herkullinen grillattu vegaaninen munakoiso-paprikaburgeri, jossa marinoitua ja grillattua munakoisoa ja paahdettu paprikaa. Annoksen kruunaa Meira Majoneesi vegaaninen Paprika.  

  • Helppo
  • 4

Ainekset:

2 (600 g) munakoisoa
½ tl Meira Myllysuola
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 tl Meira grillausmauste
Marinoitu chili-punasipuli:
2 punasipulia
½ chili
½ dl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
¼ tl Meira Myllysuolaa
1 rkl rypsiöljyä
Lisäksi:
4 briossi hampurilaissämpylää
40 g rucolaa
8 rkl Meira Majoneesi Vegaaninen Paprika

Ohje:

  1. Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa se viipaleiksi. Hienonna chili. Siirrä sipuli ja chili kattilaan. Mittaa päälle kaikki ainekset ja kiehauta. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna marinoitua vähintään 10 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Leikkaa munakoiso noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi pituus suunnassa. Ripottele viipaleille kevyesti suolaa molemmin puolin ja anna itkettyä 20 minuuttia. Kuivaa pinta talouspaperilla.
  3. Leikkaa paprika neljään osaan ja poista siemenkota. Grillaa paprikaa kuumassa grillissä, kunnes se on pinnaltaan lähes musta ja sisus on hieman pehmentynyt. Siirrä paprika kannelliseen astiaan tai muovipussiin 5 minuutiksi. Kuori paprika ja leikkaa se muutamaan palaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään valkosipulinkynnet, oliiviöljy, grillausmauste. Sivele kastiketta munakoisoviipaleiden pinnalle. Grillaa munakoisoja parilalla, kunnes ne ovat pehmenneet noin 5–10 minuutin ajan.
  5. Grillaa lopuksi hampurilaissämpylät. Lisää pohjan päälle ruokalusikallinen majoneesia ja hieman rucolaa. Nosta päälle pala grillattua paprikaa. Rullaa munakoisoviipaleet ja aseta paprikan päälle. Lisää marinoitu punasipuli. Lisää vielä rucolaa ja majoneesia. Nosta kansi päälle.