Tofu-kasvisvartaat ja satay-kastike

Tofu-kasvisvartaat toimivat mainiosti pääruokana kahdelle tai lisukkeena neljälle. Vartaissa voit hyödyntää monenlaisia kasviksia, kunhan muistat pilkkoa ne sopiviksi paloiksi, jotta kaikki kypsyvät yhtä aikaa. Maapähkinä- eli satay-kastike on perusdippi useimmissa aasialaisissa keittiöissä.

  • 45 min + marinointi 2h.
  • Keskitaso
  • 4 kpl

Ainekset:

1 pkt kiinteää tofua
1 punainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa
4 isoa herkkusientä
öljyä
suolaa
pippuria
Marinadi
puolikas prk kookosmaitoa
1 rkl limemehua
1 cm pala hienonnettua inkivääriä
1 tl hunajaa
2 tl Meira korianteria
1 tl Meira kuminaa
1 tl Meira jodioitua hienoa merisuolaa
1 tl Meira kurkumaa
0.25 tl Meira mustapippuria, rouhittu
Maapähkinäkastike
puolikas sipuli
puolikas punainen chili
1 valkosipulinkynsi
0.5 rkl öljyä
1 rkl ruokosokeria
1 rkl soijakastiketta
1 tl Meira chilirouhetta
4 rkl maapähkinävoita
puolikas prk kookosmaitoa

Ohje:

  1. Sekoita marinadin aineet, kuutioi tofu ja sekoita marinadiin. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.
  2. Valmista maapähkinäkastike. Paista hienonnettu sipuli, chili ja valkosipuli öljyssä.
  3. Lisää sokeri ja anna karamellisoitua hetki.
  4. Lisää soija, chilirouhe ja maapähkinävoi, sekoita. Lisää kookosmaito ja anna jäähtyä. 
  5. Leikkaa kasvikset paloiksi ja kuivaa tofuista marinadi.
  6. Laita kasvikset ja tofut liotettuihin varrastikkuihin, voitele öljyllä ja grillaa joko grillissä tai kuumassa grillipannussa kunnes kasvikset ovat kypsiä ja tofu on saanut väriä.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Tarjoile maapähkinäkastikkeen kanssa.