
Tofu-kasvisvartaat ja satay-kastike
Tofu-kasvisvartaat toimivat mainiosti pääruokana kahdelle tai lisukkeena neljälle. Vartaissa voit hyödyntää monenlaisia kasviksia, kunhan muistat pilkkoa ne sopiviksi paloiksi, jotta kaikki kypsyvät yhtä aikaa. Maapähkinä- eli satay-kastike on perusdippi useimmissa aasialaisissa keittiöissä.
- 45 min + marinointi 2h
- Keskitaso
- 4 kpl
Ainekset:
1 pkt | kiinteää tofua |
1 | punainen paprika |
1 | pieni kesäkurpitsa |
4 | isoa herkkusientä |
öljyä | |
suolaa | |
pippuria |
puolikas prk | kookosmaitoa |
1 rkl | limemehua |
1 cm | pala hienonnettua inkivääriä |
1 tl | hunajaa |
2 tl | Meira korianteria |
1 tl | Meira kuminaa |
1 tl | Meira jodioitua hienoa merisuolaa |
1 tl | Meira kurkumaa |
0.25 tl | Meira mustapippuria, rouhittu |
puolikas | sipuli |
puolikas | punainen chili |
1 | valkosipulinkynsi |
0.5 rkl | öljyä |
1 rkl | ruokosokeria |
1 rkl | soijakastiketta |
1 tl | Meira chilirouhetta |
4 rkl | maapähkinävoita |
puolikas prk | kookosmaitoa |
Ohje:
- Sekoita marinadin aineet, kuutioi tofu ja sekoita marinadiin. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.
- Valmista maapähkinäkastike. Paista hienonnettu sipuli, chili ja valkosipuli öljyssä.
- Lisää sokeri ja anna karamellisoitua hetki.
- Lisää soija, chilirouhe ja maapähkinävoi, sekoita. Lisää kookosmaito ja anna jäähtyä.
- Leikkaa kasvikset paloiksi ja kuivaa tofuista marinadi.
- Laita kasvikset ja tofut liotettuihin varrastikkuihin, voitele öljyllä ja grillaa joko grillissä tai kuumassa grillipannussa kunnes kasvikset ovat kypsiä ja tofu on saanut väriä.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile maapähkinäkastikkeen kanssa.