![kirkas-kalakeitto maukas kalakeitto](https://meira.fi/wp-content/uploads/2020/06/kirkas-kalakeitto-848x624.jpg)
Maukas kalakeitto
Meiran mausteilla valmistat maukkaan kalakeiton. Parhaimmillaan kalakeitto on seuraavana päivänä, jolloin kylmäsavustettu kala on luovuttanut liemeen herkullisen maun.
- Helppo
Ainekset:
2 | sipulia |
1 pss | keittoperunoita (pakaste) |
1 pss | keittojuureksia (pakaste) |
1 pss | parsakaalia (pakaste) |
10 | Meira mustapippuria |
300 g | kylmäsavustettua kirjolohta |
1 rkl | Meira tilliä |
1 rkl | Meira ruohosipulia |
(Meira suolaa) |
Ohje:
- Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
- Kumoa pakastekasvikset kattilaan. Lisää sipulilohkot ja pippurit sekä vettä sen verran, että kasvikset peittyvät.
- Kuumenna ja anna kiehua, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Kuutioi kala ja lisää kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua vielä muutama minuutti.
- Lisää lopuksi yrttimausteet. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Vinkki: Lisää suolaa keittoon vain, mikäli tarjoat sen valmistuspäivänä. Jos tarjoat keiton valmistusta seuraavana päivänä, niin lisää suolaa vasta maistamisen jälkeen tarvittaessa.