Maukas kalakeitto

Meiran mausteilla valmistat maukkaan kalakeiton. Parhaimmillaan kalakeitto on seuraavana päivänä, jolloin kylmäsavustettu kala on luovuttanut liemeen herkullisen maun.

  • Helppo

Ainekset:

2 sipulia
1 pss keittoperunoita (pakaste)
1 pss keittojuureksia (pakaste)
1 pss parsakaalia (pakaste)
10 Meira mustapippuria
300 g kylmäsavustettua kirjolohta
1 rkl Meira tilliä
1 rkl Meira ruohosipulia
(Meira suolaa)

Ohje:

  1. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Kumoa pakastekasvikset kattilaan. Lisää sipulilohkot ja pippurit sekä vettä sen verran, että kasvikset peittyvät.
  3. Kuumenna ja anna kiehua, kunnes perunat ovat kypsiä.
  4. Kuutioi kala ja lisää kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua vielä muutama minuutti.
  5. Lisää lopuksi yrttimausteet. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
  6. Vinkki: Lisää suolaa keittoon vain, mikäli tarjoat sen valmistuspäivänä. Jos tarjoat keiton valmistusta seuraavana päivänä, niin lisää suolaa vasta maistamisen jälkeen tarvittaessa.