Hirvipyörykät ja kermainen riistakastike
Riistaruokien maustaminen voi joskus tuottaa päänvaivaa niin aloittelevalle kuin kokeneellekin riistakokille. Usein sanotaan, että riistalihan maustamiseen riittää suola ja pippuri. Näin maustaen ruoka voi kuitenkin olla pidemmän päälle tylsää. Hirvipyörykät ja kermainen riistakastike valmistuu Meiran riistamausteen avulla, joka on todellinen riistakokin salainen ainesosa, jolla saa ruokiin helposti riistalihan makua tukevia aromeja.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
n. 600 g | hirvenjauhelihaa |
½ dl | korppujauhoja |
1 | kananmuna |
1 dl | ranskankermaa |
½–1 tl | Meira ruokasuolaa |
¼ tl | Meira Luomu rouhittua mustapippuria |
2 tl | voita |
2 rkl | Meira riistamaustetta |
6 dl | vettä |
1 rkl | riistafondia |
2–3 rkl | ruskeaa suurustetta |
n. 1 dl | kuohu- tai ruokakermaa |
(suolaa) |
Ohje:
- Sekoita jauhelihaan muut aineet. Anna turvota 20 minuuttia.
- Kuumenna kastikkeen rasva kattilassa. Lisää Meira riistamauste ja sekoita hetki. Lisää vesi ja riistafondi. Keitä, kunnes nestettä on jäljellä puolet.
- Kastikkeen kiehuessa muotoile jauhelihamassa pyöryköiksi. Paista pullat kypsiksi rasvassa pannulla. Voit kypsentää pyörykät myös 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Siivilöi liemi ja siirrä puhtaaseen kattilaan. Suurusta ruskealla suurusteella pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kerma. Maista, ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Tarjoa muusin ja puolukoiden kanssa.