Kinkkurullat

Kinkkurullat

Helpot kinkkurullat valmistuvat voitaikinasta ja ylikypsästä kinkusta. Mausta Meira savustetulla paprikalla.

  • Helppo
  • 10-15 annosta

Ainekset:

1 pkt voitaikinaa
200 g ylikypsää kinkkua
150 g levitettävää tuorejuustoa
150 g emmentalraastetta
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 rkl timjamia nypittynä
1 tl Meira savustettua paprikaa
1 kanamuna voiteluun

Ohje:

  1. Levitä voitaikinat leikkuulaudalle ja kauli ne noin 3-5 mm paksuisiksi.
  2. Voitele ne tuorejuustolla tasaisesti toiselta puolelta. Levitä kinkunsiivuja limittäin tuorejuuston päälle. Ripottele päälle emmental raastetta, persiljaa, timjamia ja savupaprikajauhetta.
  3. Leikkaa voitaikinat terävällä veitsellä pituussuunnassa kahteen tai kolmeen tasakokoiseen palaan.
  4. Rullaa taikina väljästi rullaksi ja aseta se muffinsivuokaan tai paperiin.
  5. Voitele kierteiden pinnat kanamunalla ja paista 220 asteessa noin 18 minuuttia.
  6. Tarjoile glögin kera. Muista maustaa glögi Meiran mausteisella glögimausteella.