Kinkkurullat
Helpot ja nopeat kinkkurullat valmistuvat voitaikinasta ja ylikypsästä kinkusta. Kinkkurullat ovat maukas lisä esimerkiksi pikkujoulujen suolaiseen juhlapöytään. Mausta Meira savustetulla paprikalla.
- Helppo
- 10-15 annosta
Ainekset:
1 pkt | voitaikinaa |
200 g | ylikypsää kinkkua |
150 g | levitettävää tuorejuustoa |
150 g | emmentalraastetta |
1 dl | persiljaa hienonnettuna |
1 rkl | timjamia nypittynä |
1 tl | Meira savustettua paprikaa |
1 | kanamuna voiteluun |
Ohje:
- Levitä voitaikinat leikkuulaudalle ja kauli ne noin 3-5 mm paksuisiksi.
- Voitele ne tuorejuustolla tasaisesti toiselta puolelta. Levitä kinkunsiivuja limittäin tuorejuuston päälle. Ripottele päälle emmental raastetta, persiljaa, timjamia ja savupaprikajauhetta.
- Leikkaa voitaikinat terävällä veitsellä pituussuunnassa kahteen tai kolmeen tasakokoiseen palaan.
- Rullaa taikina väljästi rullaksi ja aseta se muffinsivuokaan tai paperiin.
- Voitele kierteiden pinnat kanamunalla ja paista 220 asteessa noin 18 minuuttia.
- Tarjoile glögin kera. Muista maustaa glögi Meiran mausteisella glögimausteella.