Pikkelöidyt kesäkurpitsat

Perinteinen pikkeliliemi valmistetaan suhteessa 1:2:3 eli yksi suhde etikkaa, kaksi sokeria ja kolme vettä. Voit käyttää haluamaasi etikkaa ja mausteita oman maun mukaan, itse pidän sinapinsiemenistä ja heitin mukaan myös yhden laakerinlehden. Käytä mahdollisimman pieniä vihanneksia, ne ovat napakoita.

  • Helppo

Ainekset:

1 pieni kesäkurpitsa lohkoina
pala fenkolia
2 dl valkoviinietikkaa
4 dl sokeria
6 dl vettä
2 rkl Meira Sinapinsiemeniä
1 kpl Meira Laakerinlehti

Ohje:

  1. Mittaa nesteet, mausteet ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Pese kesäkurpitsa ja lohko se. Poista kesäkurpitsasta sisus, jos käytät isoa kesäkurpitsaa.
  3. Pese fenkoli ja viipaloi se ohueksi.
  4. Lado kasvikset puhtaisiin säilykepurkkeihin ja kaada kuuma neste purkkiin piripintaan, sulje purkit ja säilö kylmässä.