
Graavisiika
Graavisiikafileet ovat valmiita kahdeksassa tunnissa, mutta voit odottaa myös yön yli. Voit pyytää kalakauppiasta nyppimään ruodot, mutta voit myös ostaa pienet kalapihdit ja testata ruotojen poistamista itse.
- Helppo
Ainekset:
2 | suomutonta siikafileetä |
1 rkl | Meira karkeaa merisuolaa |
1 tl | ruokokidesokeria |
1 rkl | Meira pippuriseos täyteläinen |
muutama oksa | tuoretta tilliä |
Ohje:
- Nypi siikafileistä ruodot ja aseta alustalle nahkapuoli alaspäin.
- Avaa kierrekorkillinen maustemylly ja murskaa reilu ruokalusikallinen pippuriseosta morttelilla tai kaulimella hienommaksi.
- Ripottele kalafileiden päälle karkea merisuola, pippurit ja sokeri.
- Nostele tillinvarret kalafileen päälle ja nosta kalafileet päällekkäin, nahkapuolet jäävät ulkopuolelle. Kääri tiukasti leivinpaperiin ja kelmuun.
- Anna maustua jääkaapissa vähintään 10 tunnin ajan.
- Rapsuta kevyesti mausteet kalan pinnalta pois ja leikkaa ohueksi siivuksi aloittaen häntäpäästä.
- Viimeistele tuoreella tillillä.