graavisiika

Graavisiika

Graavisiikafileet ovat valmiita kahdeksassa tunnissa, mutta voit odottaa myös yön yli. Voit pyytää kalakauppiasta nyppimään ruodot, mutta voit myös ostaa pienet kalapihdit ja testata ruotojen poistamista itse.

  • Helppo

Ainekset:

2 suomutonta siikafileetä
1 rkl Meira karkeaa merisuolaa
1 tl ruokokidesokeria
1 rkl Meira pippuriseos täyteläinen
muutama oksa tuoretta tilliä

Ohje:

  1. Nypi siikafileistä ruodot ja aseta alustalle nahkapuoli alaspäin.
  2. Avaa kierrekorkillinen maustemylly ja murskaa reilu ruokalusikallinen pippuriseosta morttelilla tai kaulimella hienommaksi.
  3. Ripottele kalafileiden päälle karkea merisuola, pippurit ja sokeri.
  4. Nostele tillinvarret kalafileen päälle ja nosta kalafileet päällekkäin, nahkapuolet jäävät ulkopuolelle. Kääri tiukasti leivinpaperiin ja kelmuun.
  5. Anna maustua jääkaapissa vähintään 10 tunnin ajan.
  6. Rapsuta kevyesti mausteet kalan pinnalta pois ja leikkaa ohueksi siivuksi aloittaen häntäpäästä.
  7. Viimeistele tuoreella tillillä.