Riisipaperikääryleet ja pähkinädippi

Vietnamilaisia riisipaperikääryleitä on hauska rullailla yhteisessä illanvietossa. Kata kaikki raaka-aineet, riisipaperit ja dippi pöytään ja yhteinen rullailusessio voi alkaa.

  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

4 riisipaperia
1 dl ituja
1 pss lehtisalaattia lehdet irrotettuina
puolikas pnt thai basilikaa
puolikas pnt korianteria
1 porkkana suikaleina
1 kurkku suikaleina
1 avokado
150 g katkarapuja
Pähkinäkastike
2 dl Meira Cashew-pähkinöitä
2 tl Meira Valkosipulirouhetta
3 rkl hoisin-kastiketta
3 rkl limemehua
0.5 dl soijaa
1 rkl ruokosokeria
1 tl Meira Chilirouhetta (tulinen)
0.5 tl seesamiöljyä

Ohje:

  1. Valmista ensin pähkinäkastike. Murskaa morttelissa cashew-pähkinät. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua. 
  2. Kasta riisipaperit nopeasti kauttaaltaan veteen. Lado täytteitä keskelle pituussuuntaan. Rullaa paperi kerran täytteiden ympäri. Taita paperin sivut sisään päin ja jatka rullaamista tiukasti loppuun asti.
  3. Dippaa riisipaperikääryleet pähkinädippiin ja nauti. Voit käyttää kääryleiden sisällä myös pikkelöityjä kasviksia.