"Butter" tofu (V)
Suussa sulava vegaaninen "Butter" tofu valmistuu helposti Meira Savuinen tofun mausteseos -tuotteen avulla.
- Helppo
Ainekset:
1 pkt (250–300 g) | maustamatonta tofua |
2 rkl | Meira Savuinen Tofu mausteseosta |
2 | sipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
2 cm pala | inkivääriä |
4 rkl | paistonkestävää margariinia (vegaanista) |
1 rkl | Meira garam masala |
2 rkl | tomaattipyrettä |
1 tlk (500 g) | paseerattua tomaattia |
2,5 dl | kookoskermaa |
1 tl | suolaa |
2 tl | sokeria |
1 dl | paahdettuja cashewpähkinöitä |
keitettyä basmatiriisiä | |
korianteria |
Ohje:
- Kuivaa tofun pinta ja kuutioi se. Siirrä se uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle mausteseosta ja pyörittele tofua mausteiden seassa. Paahda tofua 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on pinnalta hieman rapea.
- Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman pieneksi. Kuori myös inkivääri ja raasta se.
- Kuumenna pannulla margariini. Kuullota sipuleita 5 minuuttia, tai kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää raastettu inkivääri, garam masala ja tomaattipyre. Anna hautua hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja anna hautua noin 10 minuuttia.
- Lisää lopuksi kookoskerma ja mausta suolalla sekä sokerilla. Lisää paahdettu tofu ja sekoita.
- Tarjoa "butter" tofu keitetyn riisin ja kuivalla pannulla paahdettujen cashewpähkinöiden kanssa. Viimeistele annos tuoreella korianterilla.