"Butter" tofu (V)

Suussa sulava vegaaninen "Butter" tofu valmistuu helposti Meira Savuinen tofun mausteseos -tuotteen avulla.

  • Helppo

Ainekset:

1 pkt (250–300 g) maustamatonta tofua
2 rkl Meira Savuinen Tofu mausteseosta
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä
4 rkl paistonkestävää margariinia (vegaanista)
1 rkl Meira garam masala
2 rkl tomaattipyrettä
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
2,5 dl kookoskermaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
Lisäksi
1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
keitettyä basmatiriisiä
korianteria

Ohje:

  1. Kuivaa tofun pinta ja kuutioi se. Siirrä se uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle mausteseosta ja pyörittele tofua mausteiden seassa. Paahda tofua 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on pinnalta hieman rapea.
  2. Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman pieneksi. Kuori myös inkivääri ja raasta se.
  3. Kuumenna pannulla margariini. Kuullota sipuleita 5 minuuttia, tai kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää raastettu inkivääri, garam masala ja tomaattipyre. Anna hautua hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja anna hautua noin 10 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi kookoskerma ja mausta suolalla sekä sokerilla. Lisää paahdettu tofu ja sekoita.
  5. Tarjoa "butter" tofu keitetyn riisin ja kuivalla pannulla paahdettujen cashewpähkinöiden kanssa. Viimeistele annos tuoreella korianterilla.