Silakkapihvit
Silakka on maukas, edullinen ja ravintorikas pikkukala, josta saat välttämättömiä rasvahappoja. Tässä ohjeessa yhdistyy rapea hapankorppu, täyteläinen ranskankerma ja savuinen pippuri. Savuinen kalamauste korostaa kalan herkkää makua peittämättä sitä. Täydellinen kesäkeittiön ruoka myös avotulelle. Valmistele sisällä ja paista muurikalla tai valurautapannulla nuotion ääressä. Lue lisää kalan maustamisesta täältä.
- Helppo
Ainekset:
500 g | silakkafileitä (n.16 silakkapihviä) |
30 g | voita paistamiseen |
2 rkl | oliiviöljyä paistamiseen |
1 dl | ranskankermaa |
3 rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna |
1/4 tl | Meira hieno merisuola |
1 | hapankorppu |
2 1/2 dl | korppujauhoja |
2 tl | Kalamauste savuinen pippuri |
1 tl | Meira hieno merisuola |
Ohje:
- Murustele hapankorppu pieneksi muruksi, sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja mittaa laakealle alustalle reilusti yli puolet jauhoista.
- Levitä puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin jauhojen päälle.
- Lusikoi nokare ranskankermatäytettä jokaisen silakkafileen keskiosaan. Nosta jokaisen täytetyn silakkafileen päälle kanneksi toinen silakkafilee. Tässä vaiheessa nahkapuoli on ylöspäin, ripottele loput korppujauhoseoksesta silakkapihvien päälle.
- Kuumenna paksupohjainen paistinpannu reilulle keskilämmölle ja lisää pannulle puolet voista ja 1 rkl oliiviöljyä.
- Asettele pannulle silakkapihvit ja anna paistua rauhassa parin minuutin ajan, käännä pihvit vain kerran. Paista silakkapihvit erissä, jotta pannulle ei tule liikaa ruuhkaa.
- Viimeistele silakkapihvit tillillä ja tarjoa vihreän salaatin tai perunamuusin kanssa.