Kermainen jauhelihakeitto ja ruislämppärit
Sujauta jauhelihakeiton sekaan loraus kermaa ja kourallinen pinaattia, niin arkiklassikko nousee uudelle tasolle. Tarjoa keiton kanssa herkullisia ruislämppäreitä!
- Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 25 min
- Helppo
- 4 hlö
Ainekset:
1 | sipuli |
150 g | palsternakkaa |
150 g | juuriselleriä |
2 | porkkanaa |
1 rkl | rypsiöljyä |
500 g | perunaa (kiinteä) |
1 l | vettä |
2 | lihaliemikuutiota |
2 | laakerinlehteä |
400 g | naudan jauhelihaa |
1-2 tl | öljyä |
2 tl | Meira jauhelihamaustetta |
1/2 tl | suolaa |
50 g | baby-pinaattia |
2 dl | ruokakermaa |
8 siivua | ruisleipää |
4 rkl | Meira makea artesaanisinappia |
150 g | juustoraastetta (esim. edam) |
4 rkl | persiljaa hienonnettuna |
Ohje:
Keitto
- Kuori sipuli, palsternakka, juuriselleri ja porkkanat. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi paloiksi.
- Kuori perunat ja paloittele ne reiluiksi lohkoiksi.
- Kuullota kasviksia, paitsi perunaa, kattilassa öljyssä. Lisää vesi, lihaliemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä kasviksia 10 min ja lisää perunat. Jatka keittämistä vielä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Mausta jauhelihamausteella, suolalla ja lisää jauheliha kattilaan.
- Lisää pinaatti ja kerma, kiehauta.
Lämppärit
- Levitä ruisleivät uunipellille leivinpaperin päälle.
- Sivele leipien pintaan sinappia ja lisää juustoraaste.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 7–9 minuuttia.
- Tarjoa leivät keiton kanssa.