Kermainen jauhelihakeitto ja ruislämppärit

Kermainen jauhelihakeitto ja ruislämppärit

Sujauta jauhelihakeiton sekaan loraus kermaa ja kourallinen pinaattia, niin arkiklassikko nousee uudelle tasolle. Tarjoa keiton kanssa herkullisia ruislämppäreitä!

  • Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 25 min
  • Helppo
  • 4 hlö

Ainekset:

Jauhelihakeitto
1 sipuli
150 g palsternakkaa
150 g juuriselleriä
2 porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
500 g perunaa (kiinteä)
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 laakerinlehteä
400 g naudan jauhelihaa
1-2 tl öljyä
2 tl Meira jauhelihamaustetta
1/2 tl suolaa
50 g baby-pinaattia
2 dl ruokakermaa
Ruislämppärit
8 siivua ruisleipää
4 rkl Meira makea artesaanisinappia
150 g juustoraastetta (esim. edam)
4 rkl persiljaa hienonnettuna

Ohje:

Keitto

  1. Kuori sipuli, palsternakka, juuriselleri ja porkkanat. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi paloiksi.
  2. Kuori perunat ja paloittele ne reiluiksi lohkoiksi.
  3. Kuullota kasviksia, paitsi perunaa, kattilassa öljyssä. Lisää vesi, lihaliemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä kasviksia 10 min ja lisää perunat. Jatka keittämistä vielä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  4. Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Mausta jauhelihamausteella, suolalla ja lisää jauheliha kattilaan.
  5. Lisää pinaatti ja kerma, kiehauta.

Lämppärit

  1. Levitä ruisleivät uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Sivele leipien pintaan sinappia ja lisää juustoraaste.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 7–9 minuuttia.
  4. Tarjoa leivät keiton kanssa.