Miso Brownie

Tässä Miso Brownie -reseptissä misokinuskin umami liittoutuu kahvin kanssa ja nostaa brownien herkullisuuden uuteen ulottuvuuteen. Testaa ja ihastu!

  • Helppo

Ainekset:

Browniet
200 g tummaa suklaata
200 g suolatonta voita
2 tl Meira vanilijasokeria
4 kanamunaa
250 g tummaa muscavado-sokeria
40 ml Segafredo-espressoa
50 g sokeritonta kaakaojauhetta
75g durumvehnäjauhoja
1 tl Meira leivinjauhetta
ripaus Meira mineraalisuolaa
Misokinuski espressolla
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 rkl laadukasta misotahnaa
40 ml Segafredo Espressoa
50 g voita

Ohje:

Browniet

  1. Lämmitä uuni 165 asteiseksi.
  2. Sulata kuutioitu voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja aseta sen jälkeen jäähtymään.
  3. Vatkaa kananmunat vaahdoksi.
  4. Lisää kananmunavaahtoon kuuma espresso sekä sokeri.
  5. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto muuttuu hieman vaaleammaksi ja kuohkeaksi. Vaahto saa jäädä kuitenkin hyvin juoksevaksi.
  6. Nostele jäähtynyt suklaavoiseos vaahdon joukkoon ja lisää sen jälkeen vielä loput ainekset.
  7. Kaada taikina voideltuun/ leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista brownieta n. 25 minuuttia. Brownien on tarkoitus jäädä keskeltä märäksi
  8. Leikkaa Browniet neliskulmaisiksi annospaloiksi ja valuta päälle runsaasti misokinuskia.
  9. Tarjoile taateleiden kanssa.

Misokinuski

  1. Laita kuohukerma, sokeri ja espresso kattilaan.
  2. Keitä aineksia miedolla lämmöllä sekoitellen n. 20 minuuttia. Vältä kuohumista, ettei kinuski pääse muuttumaan rakeiseksi.
  3. Kun kinuski on valmista (voit testata tipauttamalla pisaran kinuskia kylmään veteen. Jos kinuksi muuttuu palloksi, on se valmista), lisää sekaan miso tahna ja vispaa se kinuskin sekaan.
  4. Lopuksi lisää voi antamaan kinuskille kiiltoa.