Meiran kahvit – vastuullisuutta joka kupillisessa

Suomalaiset ovat kahvikansaa. Jokainen suomalainen nauttii noin 10 kiloa kahvia vuodessa, eniten maailmassa. Suomalaiseen kahvimakuun sopivan kahvin valmistus vaatii huikeata ammattitaitoa, joka on kehittynyt vuosikymmenten kokemuksen myötä. Vastuullisuus kahvintuotannon jokaisessa vaiheessa liittyy olennaisesti tähän ammattitaitoon.

Näin kahvimme vastuullisuus varmistetaan ›
Meira maustetölkit MOI muodostelmassa

Meiran maustamistuotteet - maukasta vastuullisuutta

Kaikki mausteemme kehitetään, valmistetaan ja pakataan Suomessa lukuun ottamatta liivatelehtiä. Laaja valikoima sekä tuotteiden maku, tuoreus, laatu, puhtaus ja vähäsuolaisuus ovat nostaneet Meiran kuivissa mausteissa Suomen markkinajohtajaksi. Haluamme tarjota kuluttajille hyvää makua, iloa ja inspiraatiota ruokapöytään, mutta samalla myös huolehtia ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnista.

Vastuullisuus ohjaa maustehankintojamme ›

Ilmastositoumuksemme

Me Meiralla ajattelemme niin, että jokaisen – niin kansainvälisten yhteisöjen, valtioiden, yritysten kuin kuluttajien – tulee kantaa oma vastuunsa yhteisen planeettamme suojelemisessa ja ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Niinpä mekin olemme, osana vastuullisuusohjelmaamme, sitoutuneet tieteeseen perustuviin ilmastotavoitteisiin.

Lue lisää ilmastositoumuksistamme ›

Vallilan tehtaamme vastuullisuustekoja

Meiran ainutlaatuinen tuotantolaitos – paahtimo ja maustetehdas – sijaitsevat Helsingin sydämessä Vallilassa. Vastuullisuus on yksi tuotantolaitoksemme ja koko yrityksemme toiminnan kulmakivistä.

Ilmastotekoja

Olemme asettaneet tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet v. 2021 ja ne ovat myös Science Based Target -aloitteen hyväksymät. Sitoudumme vähentämään oman toimintamme päästöjä -80 % vuoteen 2028 mennessä (vs. 2019).

Uusiutuvaa energiaa ja hiilineutraalia jätehuoltoa

Vuodesta 2020 asti käytämme joko uusiutuvaa tai vähintään CO2-vapaata sähköä, vuoteen 2030 mennessä siirrymme käyttämään 100 % uusiutuvaa sähköä ja energiaa. Jätehuoltomme on hiilineutraalia ja kierrätysasteemme on 80 %, joka on selvästi teollisuuden keskiarvon yläpuolella.

Ympäristöystävällisempiä pakkausratkaisuja

Kehitämme jatkuvasti ympäristöystävällisempiä pakkausratkaisuja. Visiomme on, että vuoteen 2030 mennessä kaikki Meira pakkaukset valmistetaan 100% kierrätettävästä, kierrätetystä tai uusiutuvasta materiaalista.

Turvallinen ja yhdenvertainen Meira on meille prioriteetti

Panostamme työtyytyväisyyteen; kattavan työterveyshuollon ja henkilöstöyhteistyön ohella otamme myös vuonna 2023 seuraavia askeleita kohti yhdenvertaista, osallistavampaa ja monimuotoisempaa Meiraa. Keväällä tehdyn DEI* - kartoituksen jatkona täsmennämme kehitystoimet erityisesti yhdenvertaisuuden ja osallisuuden vahvistamiseksi osana Hyvä työpaikka -ohjelmaamme.
*DEI: Diversity, Equality, Inclusion – suomeksi: monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja osallisuus

Yhteistyötä paikallisesti ja maailmalla

Teemme hyväntekeväisyystyötä niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Vallilassa teemme yhteistyötä mm. Aleksis Kiven koulun ja hävikkikauppa Loop:in kanssa. Vuonna 2022 teimme hyvää Kulta Katriinan Kummit -yhteistyön ja Helsinki Mission joulukampanjan puitteissa yksinäisyyden vähentämiseksi ja nuorten mielenterveyden tukemiseksi. Tuemme lasten hyvinvointia kehittyvissä maissa mm. kouluhankkeella Hondurasissa sekä lahjoittamalla vuosittain rahaa Fondazione Zanetti Onlus:lle.

Hankintapolitiikkamme

Haluamme varmistaa, että käyttämämme raaka-aineet täyttävät korkeat laatuvaatimuksemme. Samalla haluamme ottaa vastuun ihmisistä ja ympäristöstä, niin kotimaassa kuin raaka-aineiden alkuperämaissakin. Hankintojamme ohjaavat hankintaperiaatteemme (Sourcing Policy), jotka linjaavat eettiset periaatteemme liiketoimintaetiikan, ihmisoikeuksien kunnioituksen sekä ympäristön hyvinvoinnin osalta.

Hankintapolitiikkamme pääperiaatteet ›

Olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti

  • Meiran päästövähennystavoitteet ovat saaneet Science Based Targets -aloitteen hyväksynnän. Sitoudumme vähentämään oman toimintamme päästöjä -80 % vuoteen 2028 mennessä (vs. 2019).

  • Sitoutamme arvoketjumme (Scope 3) kumppaneita tuntemaan ja asettamaan omat päästövähennystavoitteensa vuoden 2025 loppuun mennessä.

  • Olemme liittyneet energiatehokkuussopimukseen, joka on valtion toimialakohtainen energiatehokkuushanke. Tavoitteenamme on vähentää energiankäyttöämme -7,5 % vuoteen 2025 mennessä (vs. 2018 taso).

  • Olemme sitoutuneet kiertotalouden edistämiseen ja v. 2023 olemme onnistuneet ylläpitämään Vallilan tehtaan kierrätysasteen 80 %:issa. Jatkamme työtä jätemäärän vähentämiseksi ja loppujakeiden kierrätyksen lisäämiseksi. Meiran jätehuolto tuotetaan hiilineutraalisti.

  • Sitoudumme jatkuvaan parantamiseen ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 ja McDonald’s SQMS sertifioidun toimintajärjestelmämme mukaisesti.

  • 100 prosenttia kaikesta käyttämästämme raakakahvista on vastuulliseksi varmennettua vuoden 2023 loppuun mennessä. Mausteraaka-aineista 80 prosenttia on peräisin vastuullisiksi varmennetuista tai matalan riskin lähteistä vuoden 2023 loppuun mennessä.

  • Tutustu vastuullisuusohjelmamme tuloksiin vuodelta 2023 ›
  • Tutustu emoyhtiömme MZBG:n vastuullisuusraporttiin ›