Meiran kahvit – vastuullisuutta joka kupillisessa

Suomalaiset ovat kahvikansaa. Jokainen suomalainen nauttii noin 10 kiloa kahvia vuodessa, eniten maailmassa. Suomalaiseen kahvimakuun sopivan kahvin valmistus vaatii huikeata ammattitaitoa, joka on kehittynyt vuosikymmenten kokemuksen myötä. Vastuullisuus kahvintuotannon jokaisessa vaiheessa liittyy olennaisesti tähän ammattitaitoon.

Näin kahvimme vastuullisuus varmistetaan ›

Meiran maustamistuotteet - maukasta vastuullisuutta

Kaikki mausteemme kehitetään, valmistetaan ja pakataan Suomessa lukuunottamatta liivatelehtiä. Laaja valikoima sekä tuotteiden maku, tuoreus, laatu, puhtaus ja vähäsuolaisuus ovat nostaneet Meiran kuivissa mausteissa Suomen
markkinajohtajaksi. Haluamme tarjota kuluttajille hyvää makua, iloa ja inspiraatiota ruokapöytään, mutta samalla myös huolehtia ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnista.

Vastuullisuus ohjaa maustehankintojamme ›

Vallilan tehtaamme vastuullisuustekoja

Meiran ainutlaatuinen tuotantolaitos – paahtimo ja maustetehdas – sijaitsevat Helsingin sydämessä Vallilassa. Vastuullisuus on yksi tuotantolaitoksemme ja koko yrityksemme toiminnan kulmakivistä.

Ilmastotekoja

Teemme määrätietoista ja pitkäjänteistä työtä vähentääksemme ilmastonkuormitustamme. Tavoitteenamme on puolittaa Vallilan toimintojen kasvihuonepäästöt vuoden 2022 loppuun mennessä.

Uusiutuvaa tuulisähköä

Käytämme 100 % uusiutuvaa tuulisähköä. Jätehuoltomme on jo nyt hiilineutraalia.

Ympäristöystävällisempiä pakkausratkaisuja

Kehitämme jatkuvasti ympäristöystävällisempiä pakkausratkaisuja. Visiomme on, että vuoteen 2030 mennessä kaikki Meira pakkaukset valmistetaan 100% kierrätettävästä, kierrätetystä tai uusiutuvasta materiaalista.

Työturvallisuus on meille prioriteetti

Kehitämme aktiivisesti käytäntöjämme varmistaaksemme turvallisen työympäristön kaikille työntekijöillemme. Panostamme myös työtyytyväisyyteen: kattava työterveyshuolto, aktiivinen virkistystoiminta ja hyvä yhteishenki henkilöstön kesken ovat vankka perusta pitkille työsuhteille.

Yhteistyötä paikallisesti ja maailmalla

Teemme hyväntekeväisyystyötä niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Vallilassa teemme yhteistyötä mm. Aleksis Kiven koulun ja Hurstin ruoka-avun kanssa. Tuemme lasten hyvinvointia kehittyvissä maissa mm. kouluhankkeella Hondurasissa sekä lahjoittamalla vuosittain rahaa Fondazione Zanetti Onlus:lle.

Hankintapolitiikkamme

Haluamme varmistaa, että käyttämämme raaka-aineet täyttävät korkeat laatuvaatimuksemme. Samalla haluamme ottaa vastuun ihmisistä ja ympäristöstä, niin kotimaassa kuin raaka-aineiden alkuperämaissakin. Hankintojamme ohjaavat hankintaperiaatteemme (Sourcing Policy), jotka linjaavat eettiset periaatteemme liiketoimintaetiikan, ihmisoikeuksien kunnioituksen sekä ympäristön hyvinvoinnin osalta.

Hankintapolitiikkamme pääperiaatteet ›

Olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti

  • Olemme Helsingin Kaupungin Ilmastokumppani sekä mukana S-ryhmän ISO JUTTU -kampanjassa. Olemme sitoutuneet vähentämään Vallilan toimintojemme kasvihuonepäästöjä -50 % vuonna 2022 (vs. 2018 taso).

  • Olemme mukana Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa (Sitoumus 2050) Ruokaviraston Ravitsemussitoumuksen kautta (ketsuppien suola- ja sokerisitoumus).

  • Olemme liittyneet energiatehokkuussopimukseen, joka on valtion toimialakohtainen energiatehokkuushanke. Tavoitteenamme on vähentää energiankäyttöämme -7,5 % vuoteen 2025 mennessä (vs. 2018 taso).

  • Olemme sitoutuneet kiertotalouden edistämiseen ja nostamaan Vallilan kierrätysasteen 80 %:iin vuonna 2022. Meiran jätehuolto tuotetaan hiilineutraalisti.

  • Sitoudumme jatkuvaan parantamiseen ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 ja McDonald’s SQMS sertifioidun toimintajärjestelmämme mukaisesti.

  • Tuemme Finnwatchin koordinoimaa #Ykkösketjuun -kampanjaa, joka ajaa ihmisoikeuksia koskevaa yritysvastuulakia Suomeen.

  • Tutustu emoyhtiömme MZBG:n vastuullisuusraporttiin ›