Jouluinen Pannacottapiirakka
Tämä vegaaninen pannacottapiirakka valmistuu helposti Meira Agar agar -hyytelömisjauheen avulla ja sopii täydellisesti joulun ajan juhliin.
- Keskitaso
- 10 annosta.
Ainekset:
200 g | vegaanisia piparkakkuja |
75 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | kookosmaitoa |
2,5 dl | kaurakermaa |
0,5 dl | sokeria |
1 tl | Meira vaniljasokeria |
1 | vaniljatanko |
2 tl | Meira agar agar -hyytelöimisjauhetta |
2 dl | sokeria |
0,5 dl | vettä |
1 pss | rouhittua pistaasipähkinää |
puolukoita tai karpaloita | |
pistaasipraliinia | |
2 rkl | kookoslastuja |
muita syötäviä koristeita |
Ohje:
Pohja
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Hienonna keksit tehosekoittimessa tai murskaten.
- Sulata margariini ja sekoita piparkakkumuruun.
- Painele piparkakkupohja halkaisijaltaan 24 cm irtopohjallisen (tai umpinaisen) piirakkavuoan pohjalle.
- Paista keksipohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
- Nosta jäähtymään.
Täyte
- Mittaa kermat ja sokerit kattilaan.
- Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kermaseokseen.
- Laita myös vaniljatanko seokseen ja kiehauta. Nosta tanko pois.
- Lisää agar agar vähän kerralla koko ajan sekoittaen vispilällä.
- Anna kiehua hetki ja nosta kattila liedeltä.
- Jäähdytä pannacottaseosta hieman ja kaada sitten varovasti keksipohjan päälle.
- Nosta piirakka tekeytymään jääkaappiin noin tunniksi ja valmista sillä aikaa praliini.
Pistaasipraliini
- Aseta leivinpaperi pellille, voitele se öljyllä ja ripottele pistaasit sen päälle.
- Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes sokeri sulaa.
- Nosta lämpöä ja annan sokeriveden kuplia noin 10-15 minuuttia, kunnes väri on kauniin kullanruskea. HUOM! Älä sekoita seosta missään vaiheessa, jotta sokeri ei kristallisoidu.
- Kaada sokerisiirappi nopeasti pistaasien päälle, voit levittää hiukan lastalla, mutta älä koske käsin, koska sokeri on todella kuumaa ja kovettuu nopeasti.
- Anna jäähtyä noin 30 minuuttia ja napsauttele sopiviksi paloiksi.
- Vinkki! Praliinin teossa on tärkeä käyttää puhdasta, paksupohjaista teräskattilaa. Sokeri kristallisoituu herkästi, joten seuraa ohjetta tarkasti.
Koristeet
- Asettele kaikki koristeet piirakan reunoille ja tarjoile piirakka glögin kanssa.
- Vinkki! Pakkaa loput pistaasipraliinit joululahjaksi tai tarjoile sellaisenaan!