jouluinen vegaaninen pannacottapiirakka resepti

Jouluinen Pannacottapiirakka

Tämä vegaaninen pannacottapiirakka valmistuu helposti Meira Agar agar -hyytelömisjauheen avulla ja sopii täydellisesti joulun ajan juhliin.

  • Keskitaso
  • 10 annosta.

Ainekset:

Pohja
200 g vegaanisia piparkakkuja
75 g maidotonta margariinia
Täyte
2,5 dl kookosmaitoa
2,5 dl kaurakermaa
0,5 dl sokeria
1 tl Meira vaniljasokeria
1 vaniljatanko
2 tl Meira agar agar -hyytelöimisjauhetta
Pistaasipraliini
2 dl sokeria
0,5 dl vettä
1 pss rouhittua pistaasipähkinää
Koristeet
puolukoita tai karpaloita
pistaasipraliinia
2 rkl kookoslastuja
muita syötäviä koristeita

Ohje:

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai murskaten.
  3. Sulata margariini ja sekoita piparkakkumuruun.
  4. Painele piparkakkupohja halkaisijaltaan 24 cm irtopohjallisen (tai umpinaisen) piirakkavuoan pohjalle.
  5. Paista keksipohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  6. Nosta jäähtymään.

Täyte

  1. Mittaa kermat ja sokerit kattilaan.
  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kermaseokseen.
  3. Laita myös vaniljatanko seokseen ja kiehauta. Nosta tanko pois.
  4. Lisää agar agar vähän kerralla koko ajan sekoittaen vispilällä.
  5. Anna kiehua hetki ja nosta kattila liedeltä.
  6. Jäähdytä pannacottaseosta hieman ja kaada sitten varovasti keksipohjan päälle.
  7. Nosta piirakka tekeytymään jääkaappiin noin tunniksi ja valmista sillä aikaa praliini.

Pistaasipraliini

  1. Aseta leivinpaperi pellille, voitele se öljyllä ja ripottele pistaasit sen päälle.
  2. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes sokeri sulaa.
  3. Nosta lämpöä ja annan sokeriveden kuplia noin 10-15 minuuttia, kunnes väri on kauniin kullanruskea. HUOM! Älä sekoita seosta missään vaiheessa, jotta sokeri ei kristallisoidu.
  4. Kaada sokerisiirappi nopeasti pistaasien päälle, voit levittää hiukan lastalla, mutta älä koske käsin, koska sokeri on todella kuumaa ja kovettuu nopeasti.
  5. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia ja napsauttele sopiviksi paloiksi.
  6. Vinkki! Praliinin teossa on tärkeä käyttää puhdasta, paksupohjaista teräskattilaa. Sokeri kristallisoituu herkästi, joten seuraa ohjetta tarkasti.

Koristeet

  1. Asettele kaikki koristeet piirakan reunoille ja tarjoile piirakka glögin kanssa.
  2. Vinkki! Pakkaa loput pistaasipraliinit joululahjaksi tai tarjoile sellaisenaan!