Sadonkorjuun vinkki - pikkelöinti
Pikkelöinti tekee kasviksista ja sienistä hapokkaita ja pikkelöintilientä on helppo maustaa erilaisilla kuivatuilla yrteillä. Pikkeleihin voit lisätä maun mukaan kaikkia lempiyrttejäsi! Valmiita pikkeleitä on helppo käyttää ruoan lisukkeena tai salaatin joukossa. Pikkelöintiin soveltuvat hyvin lähes kaikki kasvikset, kovat juurekset kannattaa siivuttaa ohueksi tai suuremmat kuutiot kypsentää pikkeliliemessä.
- Helppo
Ainekset:
1 dl | etikkaa |
2 dl | sokeria |
3 dl | vettä |
1-2 rkl | kuivattuja yrttejä |
kokonaisia pippureita |
Ohje:
Pikkelöidyt metsäsienet
- Etikkaliemi, jossa meiramia, laakerinlehtiä ja kokonaisia mustapippureita. Laita pikkeliin pannulla kevyesti paistettuja metsäsieniä ja raakaa salottisipulia.
Pikkelöidyt kukkakaalit
- Valkoviinietikkaliemi, jossa korianteria ja sitruunankuorta. Kukkakaalit pilkotaan pieniksi nupuiksi ja kuuma pikkeliliemi kaadetaan päälle. Käytä pikkeliin erivärisiä kukkakaaleja!
Pikkelöity valkosipuli
- Punaviinietikkaliemi, jossa rosmariinia ja chililastuja. Kypsennä valkosipulinkynsiä suolalla maustetussa vedessä ja laita purkkiin. Kiehauta punaviinietikkaliemi mausteineen ja lisää valkosipulinkynsien päälle.