Maustevoissa paistettuja ahvenfileitä ja kermaviilikastike

Kokeile maustaa kotimaiset ahvenfileet Meira Herkkudippien avulla – katso ohje helppoon maustevoihin tästä. Keitä ahvenfileiden kaveriksi uusia perunoita ja pari kananmunaa. Osta kylkeen jotain kauden rapsakoita vihanneksia - retiisinippu tuo väriä lautaselle.

  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

Maustevoissa paistetut ahvenfileet
4-8 keskikokoista ahvenfileetä
Ripaus Meira hienoa merisuolaa
(Ripaus Meira Luomu valkopippuria)
30 g Meira Herkkudipin avulla tehtyä maustevoita
Kesäinen kermaviilikastike kalalle
2 dl kermaviiliä (15% rasvaa)
Ripaus Meira hienoa merisuolaa
Ripaus Meira Luomu mustapippuri rouhittu
Reilusti tilliä hienonnettuna
Reilusti ruohosipulia tai kesäsipulia hienonnettuna
3 rkl sitruunamehua
Raastettu sitruunankuori
1 rkl Dijon-sinappia
2 rkl kapriksia hienonnettuna

Ohje:

  1. Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla filee trumpettihousujen muotoon.
  2. Ripottele ohuesti suolaa kalafileille molemmin puolin. Jos et käytä maustevoita, pippuroi kalafileet valkopippurilla.
  3. Kuumenna pannu melko kuumaksi ja lisää pari ruokalusikallista maustevoita pannulle, nosta kalafileet kuplivan voin päälle ja paista 1-2 minuuttia per puoli kalafileiden koosta riippuen. Paista kalat erissä, jotta pannu ei tule liian täyteen.

Kermaviilikastike:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voit tehdä kastikkeen valmiiksi jo tunti ennen tarjoilua.