Helppo suklaakakku
Tämä helppo ja herkullinen suklaakakku sopii vaikka halloweenin kahvipöytään. Päällä olevalle suklaavaahdolle antavat rosépippurit oman yllättävän säväyksensä. Kokeile ja ihastu!
- Helppo
- Noin 12 hlö
Ainekset:
2,5 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | kaakaojauhetta |
2 dl | sokeria |
1,5 tl | Meira vaniljasokeria |
2 tl | Meira leivinjauhetta |
2 tl | Meira kanelia |
1 tl | Meira kardemummaa |
0,25 tl | Meira suolaa |
1 dl | öljyä |
1,5 dl | maitoa |
0,5 dl | vahvaa kahvia |
2 | kananmunaa |
4 dl | vispikermaa |
100 g | tummaa suklaata (50 %) |
1-2 tl | Meira rosépippuria |
Ohje:
Kakkupohja
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
- Sekoita öljy, maito, jäähtynyt kahvi ja munat keskenään toisessa kulhossa.
- Yhdistä kuivat aineet ja maitoseos nuolijalla käännellen.
- Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta tai sekoittamatta liikaa.
- Kaada taikinaleivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan noin 22 cm kakkuvuokaan.
- Paista kakkua uunin keksitasolla noin 35-40 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa.
- Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ja nosta se sitten ritilälle jäähtymään.
Suklaavaahto
- Mittaa vispikerma kattilaan ja lämmitä kiehumispisteeseen.
- Rouhi suklaa pieneksi ja laita kuuman kerman sekaan. Anna seistä 15 minuuttia.
- Suklaa sulaa kuuman kerman sekaan. Sekoita lopuksi tasaiseksi ja kaada seos kulhoon.
- Laita kulhon päälle kelmu ja nosta jääkaappiin. Jäähdytä suklaakerma täysin kylmäksi.
- Vatkaa kylmä suklaakerma kuohkeaksi ja mausta esim. morttelissa murskatulla rosépippurilla.
- Nosta jäähtynyt kakkupohja tarjoilulautaselle ja nostele päälle suklaavaahtoa.
- Koristele kakku suklaarouheella ja rosépippurilla.