helppo suklaakakku

Helppo suklaakakku

Tämä helppo ja herkullinen suklaakakku sopii vaikka halloweenin kahvipöytään. Päällä olevalle suklaavaahdolle antavat rosépippurit oman yllättävän säväyksensä. Kokeile ja ihastu!

  • Helppo
  • Noin 12 hlö

Ainekset:

Kakkupohja
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1,5 tl Meira vaniljasokeria
2 tl Meira leivinjauhetta
2 tl Meira kanelia
1 tl Meira kardemummaa
0,25 tl Meira suolaa
1 dl öljyä
1,5 dl maitoa
0,5 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
Rosépippuri-suklaavaahto
4 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata (50 %)
1-2 tl Meira rosépippuria

Ohje:

Kakkupohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  3. Sekoita öljy, maito, jäähtynyt kahvi ja munat keskenään toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä kuivat aineet ja maitoseos nuolijalla käännellen.
  5. Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta tai sekoittamatta liikaa.
  6. Kaada taikinaleivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan noin 22 cm kakkuvuokaan.
  7. Paista kakkua uunin keksitasolla noin 35-40 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa.
  8. Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ja nosta se sitten ritilälle jäähtymään.

Suklaavaahto

  1. Mittaa vispikerma kattilaan ja lämmitä kiehumispisteeseen.
  2. Rouhi suklaa pieneksi ja laita kuuman kerman sekaan. Anna seistä 15 minuuttia.
  3. Suklaa sulaa kuuman kerman sekaan. Sekoita lopuksi tasaiseksi ja kaada seos kulhoon.
  4. Laita kulhon päälle kelmu ja nosta jääkaappiin. Jäähdytä suklaakerma täysin kylmäksi.
  5. Vatkaa kylmä suklaakerma kuohkeaksi ja mausta esim. morttelissa murskatulla rosépippurilla.
  6. Nosta jäähtynyt kakkupohja tarjoilulautaselle ja nostele päälle suklaavaahtoa.
  7. Koristele kakku suklaarouheella ja rosépippurilla.

Vinkki! Gluteenittoman kakun saat vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin 1/1. Maidottomaan versioon käytä kauramaitoa tavallisen maidon sijaan.