pistaasikakku-kookosmarengilla-reseptikuva

Pistaasikakku kookosmarengilla

Halloweenin herkullisimmassa pistaasi-haamukakussa yhdistyvät eksoottiset maut lempeästi. Kookos, pistaasi ja lime yhdessä pehmeän kookosmarengin kanssa vievät sinut makumatkalle iltojen viiletessä ja pimetessä.

  • Keskitaso
  • 10-12 annosta.

Ainekset:

Pistaasikakku
140 g Meira Paahdettu Pistaasipähkinärouhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl Meira Leivinjauhetta
1 tl Meira Ruokasoodaa
ripaus suolaa
100 g voita
2 dl ruokosokeria
2 tl Meira Vaniljasokeria
3 kananmunaa
120 g ranskankermaa
1 dl maitoa
1 tippa vihreää elintarvikeväriä (valinnainen)
Koristeet
noin 1 dl Meira Luomu Kookoslastuja
noin 10 valkoista isoa vaahtokarkkia
2 tl Meira Lakritsitrösseliä
Kostutussiirappi
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 limen mehu
Lisäksi
Noin 1 dl lime curdia
Italialainen marenki
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
0,5 dl vettä

Ohje:

Pistaasikakku

  1. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (reunat ja pohja).
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa (ei sokeri).
  4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Lisää kananmunat yksitellen vaahtoon koko ajan vatkaten.
  6. Lisää kuivia aineita ja ranskankerma sekä maito taikinaan vuorotellen kevyesti vatkaten.
  7. Lisää halutessasi tippa vihreää elintarvikeväriä ja kääntele taikina tasaiseksi.
  8. Kaada taikina vuokaan, tasoita ja paista uunin keskitasolla noin tunti. HUOM! Uunien tehoissa on aina eroja, tarkkaile paistoa ja testaa kakun kypsyys puutikulla kakun keskeltä. Kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
  9. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja nosta se sitten ritilälle jäähtymää.

Koristeet

  1. Valmista koristeet ennakkoon tai kun kakku on uunissa.
  2. Paahda kookoslastut kuumalla pannulla, niin että ne saavat kultaisen sävyn.
  3. Kiinnitä mustat strösselit vaahtokarkkien pintaan silmiksi elintarvikeliimalla tai munan valkuaisella.
  4. Tee näin: Sivele valkuaista tai elintarvikeliimaa ohuelti vaahtokarkin pintaan ja paina strösselit varovasti pintaan. Anna kuivua.

Kostutussiirappi

  1. Mittaa vesi ja sokeri pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Siirrä pois liedeltä ja lisää limenmehu – sekoita.

Italialainen marenki

  1. Valmista marenki juuri ennen kuorrutusta.
  2. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120 asteiseksi. Tähän menee muutamia minuutteja. Käytä digitaalista mittaria mielellään.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten täydellä teholla.
  4. Vatkaa marenkia niin kauan, kunnes vaahto on huoneenlämpöistä.

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
  2. Sivele siirappi kakun päälle ja väliin.
  3. Levitä kakun väliin reilu kerros lime curdia ja nosta toinen kerros päälle.
  4. Levitä marenki kakun päälle palettiveitsellä ja ripottele pintaan paahdetut kookoshiutaleet.
  5. Asettele kakun päälle vaahtokarkkihaamut ja nosta kakku juhlapöytään.