laskiaispullakäärmeet

Laskiaispullakäärmeet

Kokeile tänä laskiaisena jotain uutta! Nämä laskiaispullakäärmeet koristelet helposti Meira Nonparelleilla ja Strösseleillä.

  • Keskitaso

Ainekset:

Taikina
200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
1.5 dl sokeria
1 rkl Meira vaniljasokeria
2 rkl Meira kardemummaa
1.5 tl Meira suolaa
1 muna
15 dl vehnäjauhoja
1 muna
Voiteluun
5 dl vispikermaa
Täyte
1 rkl Meira vaniljasokeria
2 tl sokeria
(mansikka- tai vadelmahilloa tai mantelimassaa)
Meira Kirjavaa strösseliä
150 g tomusokeria
Koristelu
2 rkl vettä
Meira Purppura nonparelleja
suklaata tai valmiita silmäkoristeita
sokerimassaa

Ohje:

  1. Sulata voi.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
  3. Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Sekoita joukkoon voisula, kun olet lisännyt noin 2/3 jauhoista. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä (tai taikinakoukusta).
  4. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka.
  5. Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Muotoile paloista ensin käsien välissä ja sitten pöytää vasten rullaten pitkiä tankoja (pituus 25-30 cm). Nosta tangot ”luikertelemaan” pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla.
  6. Paista 200 asteessa 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  7. Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
  8. Leikkaa käärmeistä päällimmäinen kerros pois. Halutessasi voit laittaa tähän väliin hilloa tai mantelimassasta ja kermasta sekoitettua tahnaa. Pursota päälle kermavaahtoa ja ripottele pinnalle Meira Kirjavaa Strösseliä. Laita irti leikattu pullaosa päälle.
  9. Yhdistä tomusokeri ja vesi. Laita sokerikuorrute pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Pursota siksak-kuviota pullien päälle. Ripottele samantien kuorrutteen pintaan Meira Purppura Nonparelleja.
  10. Tee käärmeille silmät sokerikuorrutteesta ja suklaasta tai valmiista koristerakeista. Muotoile sokerimassasta kieli (leikkaa kieltä varten pieni viilto suun kohdalle).