Jauhelihakebakot, rosmariiniperunat & jogurttikastike

Jauhelihakebakot maustuvat kätevästi Meira Kreikkalainen jauhelihamauste -mausteseoksen avulla. Helpon ja maistuvan jogurttikastikkeen loihdit sekoittamalla Meira Herkkudippi Sipuli-Chili-Inkivääri -dippijauheen jogurtin kanssa.

  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

Kebakot
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
3 rkl korppujauhoja
1 - 1 1/2 tl Meira Yrttinen mineraalisuola
3 rkl Meira Kreikkalainen jauhelihamauste
8-10 varrastikkua
Rosmariiniperunat
800 g perunoita
3 rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
1-1 1/2 tl Meira Yrttinen mineraalisuola
2 tl Meira rosmariini
Jogurttikastike
2 dl maustamatonta jogurttia
1 pss Meira Herkkudippi Sipuli-Chili-Inkivääri

Ohje:

  1. Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, korppujauhot sekä maustesekoitus ja suola. Sekoita huolellisesti ja jätä tekeytymään puoleksi tunniksi.
  2. Laita varrastikut veteen likoamaan.
  3. Pese ja lohko perunat. Sekoita perunoihin öljy, suola ja rosmariini.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  5. Muotoile jauhelihasta 8–10 soikeaa pötköä. Tökkää varrastikut pötköihin.
  6. Laita uuniin ensin perunat noin 10 minuutiksi. Lisää kebakot ja jatka paistamista 20–25 minuuttia eli kunnes kebakot ovat kypsiä ja perunoissa kaunis väri.
  7. Sekoita jogurttikastike ja tarjoa kastike jauhelihakebakoiden ja rosmariiniperunoiden kanssa.