Jauhelihakebakot, rosmariiniperunat & jogurttikastike
Jauhelihakebakot maustuvat kätevästi Meira Kreikkalainen jauhelihamauste -mausteseoksen avulla. Helpon ja maistuvan jogurttikastikkeen loihdit sekoittamalla Meiran herkkudippiä jogurtin kanssa.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
400 g | jauhelihaa |
1 | kananmuna |
3 rkl | korppujauhoja |
1 - 1 1/2 tl | Meira Yrttinen mineraalisuola |
3 rkl | Meira Kreikkalainen jauhelihamauste |
8-10 | varrastikkua |
800 g | perunoita |
3 rkl | oliiviöljyä tai rypsiöljyä |
1-1 1/2 tl | Meira Yrttinen mineraalisuola |
2 tl | Meira rosmariini |
2 dl | maustamatonta jogurttia |
1 pss | Meira Herkkudippi Valkosipuli |
Ohje:
- Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, korppujauhot sekä maustesekoitus ja suola. Sekoita huolellisesti ja jätä tekeytymään puoleksi tunniksi.
- Laita varrastikut veteen likoamaan.
- Pese ja lohko perunat. Sekoita perunoihin öljy, suola ja rosmariini.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Muotoile jauhelihasta 8–10 soikeaa pötköä. Tökkää varrastikut pötköihin.
- Laita uuniin ensin perunat noin 10 minuutiksi. Lisää kebakot ja jatka paistamista 20–25 minuuttia eli kunnes kebakot ovat kypsiä ja perunoissa kaunis väri.
- Sekoita jogurttikastike ja tarjoa kastike jauhelihakebakoiden ja rosmariiniperunoiden kanssa.