Kirkas kalakeitto

Kirkas kalakeitto valmistuu ilman maitotuotteita. Valmista keitto vaaleasta kalasta ja mausta Meira Metsäinen lihamausteella.

  • 4 annosta

Ainekset:

600 g vaaleaa kalaa fileenä (esimerkiksi kuhaa, siikaa tai ahvenia)
1 pieni purjo
2 porkkanaa
200 g tuoretta fenkolia
1 l kalalientä (tai 1 l vettä ja 2 kalaliemikuutiota)
1 dl kuivaa valkoviiniä
2-4 myllykierrosta Meira Metsäinen lihamaustetta 
Meira Hieno merisuolaa
tuoretta tai Meira tilliä

Ohje:

  1. Halkaise ja huuhtele purjo. Suikaloi kasvikset.
  2. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi ja lisää viini ja kasvissuikaleet. Mausta.
  3. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
  4. Leikkaa ruodottomat kalafileet reiluiksi annospaloiksi ja lisää keiton joukkoon. Hauduta vielä viitisen minuuttia.
  5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Ripottele lopuksi tilli keiton pinnalle.