Paahdettu kikherne-tomaattisalaatti

Paahdettu kikherne-tomaattisalaatti on mausteinen ja raikas salaatti, jonka herkullinen kastike valmistuu Meira Juustokuminan ja Savustetun paprikajauheen avulla. Tämä annos vie kielen mennessään!

  • 30 min
  • Helppo
  • 4

Ainekset:

200 g (1 säilykepurkki) kikherneitä
250 g kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
100 g fetajuustoa
70 g babypinaattia
saksanpähkinöitä
Kastike
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl Meira merisuolaa tai Meira yrttinen mineraalisuola
1 tl juustokumina eli jeera
1/2 tl Meira savustettu paprika jauhetta
1 tl sokeria tai hunajaa

Ohje:

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kiertoilmauunissa riittää 200 astetta.
  2. Valuta kikherneet ja kaada ne uunivuokaan . Laita uunivuokaan myös kirsikkatomaatit sekä 1 rkl oliiviöljyä.
  3. Paahda kikherneitä ja tomaatteja 20 – 25 minuuttia eli kunnes tomaatit ovat saaneet paahteista pintaa.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.
  5. Sekoita kastike kuumien tomaattien ja kikherneiden joukkoon.
  6. Asettele pinaatti tarjoiluvadille.
  7. Lusikoi päälle mausteinen kikherne-tomaattiseos.
  8. Murustele salaattiin fetajuusto sekä muutama saksanpähkinä.