
Hirvipullat ja juuressose
Hirvipullat ja juuressoseen voit valmistaa täysin kotimaisista ainesosista sesonkiaikaan.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
400 g | hirven jauhelihaa |
4 | viipaletta vaaleaa paahtoleipää |
2 dl | kuohukermaa |
1 | munankeltuainen |
2-4 | myllykierrosta Meira Metsäinen lihamaustetta |
suolaa |
2 | isoa jauhoista perunaa |
2 | porkkanaa |
1 | iso palsternakka |
3 rkl | voita |
suolaa | |
Meira valkopippuria |
Ohje:
Hirvipullat
- Leikkaa leipäviipaleista kantit pois ja kuutioi leivät. Kaada kerma kulhoon leipäpalojen päälle ja anna niiden pehmetä.
- Sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet.
- Vaivaa joukkoon liha. Kypsennä halutessasi pieni koepala mikroaaltouunissa ja tarkista maku.
- Pyörittele massasta lihapullia ja paista ne voissa pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Juuressose
- Keitä kuoritut, paloitellut juurekset kypsäksi vähässä vedessä.
- Valuta vesi pois niin, että pohjalle jää noin1/2 dl keitinlientä.
- Soseuta ja mausta voilla, suolalla ja valkopippurilla.