Savupaprikalla maustettu hirvenpaisti
Meira Savustettu paprika sopii erinomaisesti hirvenpaistin maustamiseen.
- Helppo
Ainekset:
1-1,5 kg | hirvenpaistia |
2 rkl | Meira savustettua paprikaa (tai tavallista paprikajauhetta) |
1 rkl | suolaa |
2 rkl | öljyä |
Meira aromikas mustapippuria myllystä | |
3 rkl | öljyä |
1 rkl | voita |
1-2 tl | Meira timjamia |
Ohje:
- Poista hirvenlihasta kalvot.
- Sekoita paprikajauhe, suola ja öljy keskenään ja hiero seos kauttaaltaan hirvenlihan päälle.
- Anna maustua huoneenlämmössä peitettynä noin 1-2 tuntia, tai jääkaapissa yön yli.
- Sido paisti tiiviimmäksi paistinarulla, jotta liha kypsyy tasaisemmin.
- Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja laita pannulle öljyä. Paista paisti ensin toiselta puolelta kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta.
- Lisää pannulle voita ja timjaminoksat. Lusikoi vaahtoavaa voita paistin päälle paiston aikana.
- Laita paisti uuniin joko paistinpannussa tai uunipellillä.
- Paista 120 asteessa kunnes paistin sisälämpö on 54 astetta.
- Kääri paisti folioon vetäytymään vielä 15-20 minuutiksi ennen leikkaamista.