Käytetyistä kahvinpuruista tehty rub-mausteseos lihalle

Kahvi-rub toimii erityisen hyvin possun sisäfileellä, mutta se sopii hyvin myös muiden lihojen maustamiseen. Kahvinpurujen happo myös mureuttaa lihaa. Muista pestä kahvinpurut pois lihasta ennen paistoa marinoinnin jälkeen.

  • Helppo

Ainekset:

2 rkl ruokosokeria
2 rkl kahvinpuruja
2 rkl hunajaa
1 tl Meira hieno jodioitu mineraalisuolaa
1 tl Meira valkosipulijauhetta
1 tl Meira savupaprika
1 tl Meira paprikajauhe
1 tl makeuttamatonta kaakaojauhetta
½ tl Meira sipulijauhe
¼ tl Meira chilirouhe
Meira Luomu rouhittua mustapippuria

Ohje:

  1. Sekoita kaikki ainekset sekaisin.
  2. Hiero lihan pintaan.
  3. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  4. Pese liha ja kuivaa sen pinta.
  5. Paista pintoihin kaunis väri pannulla ja laita liha uuniin.
  6. Paista uunissa paistomittarin kanssa halutun kypsyiseksi.

Vinkki! Saat maittavan kastikkeen, kun keität 1rkl rubia demi glacen, veden, hunajan ja Meiran Artesaani sinapin kanssa kasaan. Siivilöi kastike ennen tarjoilua. Me keitimme tämän jälkeen kastiketta vielä hetken karpaloiden kanssa.