Pumpkin spiced banana bread
Banaanileipä on ihana, helppo herkku. Siihen saa upotettua hävikkibanaanit ja kaapista löytyy lähes aina ainekset siihen. Leivän hienous on, että usean ainesosan voi korvata samantyyppisellä; Jos kaapissa ei ole oliiviöljyä voi sen korvata millä tahansa öljyllä tai vaikkapa margariinilla. Me tuunasimme leipää kotitekoisella pumpkin spice-siirapilla, mutta banaanileivän voi makeuttaa myös vaikkapa hunajalla.
- Helppo
Ainekset:
4 | banaania |
2 dl | jauhoja (voit käyttää mitä tahansa jauhoja) |
1 dl | kaurahiutaleita (tai muita mieleisiä hiutaleita) |
3 rkl | oliiviöljyä (tai muuta kaapista löytyvää rasvaa) |
3 | kananmunaa |
2 tl | Meira ruokasoodaa |
1 tl | Meira Luomu Ceylonin kanelia |
1 tl | Meira Jauhettua kardemummaa |
1/2 tl | Meira suolaa |
2 rkl | Pumpkin spice -siirappia |
voita tai margariinia vuoan voiteluun |
Ohje:
- Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
- Murskaa 3 banaania haarukalla, säästä yksi koristeluun.
- Sekoita murskatut banaanit öljyn kanssa. Sekoita sitten kaikki loput aineet banaanien ja rasvan joukkoon.
- Voitele vuoka ja kaada taikina leipävuokaan. Koristele leipä viimeisellä banaanilla.
- Paista leipää uunissa noin 45 min. Nauti pähkinävoin, tuorejuustojen ja marjojen tai voin kera. Toisaalta banaanileipä on herkullista myös sellaisenaan!