Pumpkin spiced banana bread

Banaanileipä on ihana, helppo herkku. Siihen saa upotettua hävikkibanaanit ja kaapista löytyy lähes aina ainekset siihen. Leivän hienous on, että usean ainesosan voi korvata samantyyppisellä; Jos kaapissa ei ole oliiviöljyä voi sen korvata millä tahansa öljyllä tai vaikkapa margariinilla. Me tuunasimme leipää kotitekoisella pumpkin spice-siirapilla, mutta banaanileivän voi makeuttaa myös vaikkapa hunajalla.

  • Helppo

Ainekset:

4 banaania
2 dl jauhoja (voit käyttää mitä tahansa jauhoja)
1 dl kaurahiutaleita (tai muita mieleisiä hiutaleita)
3 rkl oliiviöljyä (tai muuta kaapista löytyvää rasvaa)
3 kananmunaa
2 tl Meira ruokasoodaa
1 tl Meira Luomu Ceylonin kanelia
1 tl Meira Jauhettua kardemummaa
1/2 tl Meira suolaa
2 rkl Pumpkin spice -siirappia
voita tai margariinia vuoan voiteluun

Ohje:

  1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
  2. Murskaa 3 banaania haarukalla, säästä yksi koristeluun.
  3. Sekoita murskatut banaanit öljyn kanssa. Sekoita sitten kaikki loput aineet banaanien ja rasvan joukkoon.
  4. Voitele vuoka ja kaada taikina leipävuokaan. Koristele leipä viimeisellä banaanilla.
  5. Paista leipää uunissa noin 45 min. Nauti pähkinävoin, tuorejuustojen ja marjojen tai voin kera. Toisaalta banaanileipä on herkullista myös sellaisenaan!