Vegaaniset suklaa-vadelmakakut lasissa

Näihin näyttäviin ja herkullisiin lasikakkuihin kootaan kerroksittain keksimuruja, vadelmamoussea, suklaamoussea, soija- tai kauravispiä ja vadelmia. Mousset hyydytetään Meiran vegaanisella Agar agar -hyytelöimisjauheella. Kokeile ja ihastu!

  • Helppo
  • 4

Ainekset:

Pohja
Noin 50 g maidotonta ja munatonta keksimurskaa tai kakkupohjaa (käytä halutessasi gluteenitonta)
Vadelmamousse
1 dl pakastevadelmia
tilkka vettä
1 tl Meira Agar agar -hyytelöimisjauhetta
1 dl soijavispiä
1 dl soijavaniljakastiketta
1 rkl kasvipohjaista tuorejuustoa
1 tl Meira vaniljasokeria
1 rkl sokeria
Suklaamousse
70 g maidotonta tummaa suklaata
1,5 dl soijavispiä
1 tl Meira vaniljasokeria
Lisäksi
1-2 dl soijavispiä
1 tl Meira vaniljasokeria
1-2 rkl Meira Luomu Kookoslastuja
noin 100 g vadelmia
2 rkl vadelmajauhetta (jauha pakastekuivatut vadelmat blenderissä)

Ohje:

Vadelmamousse

  1. Mittaa vadelmat ja tilkka vettä kattilaan.
  2. Kiehauta ja lisää Agar agar vispaten sekaan.
  3. Kiehauta seos vielä kerran ja jätä sivuun jäähtymään.
  4. Vatkaa soijavispi ja vaahtoutuva soijavaniljakastike kuohkeaksi, jätä sivuun.
  5. Notkista kasvipohjainen tuorejuusto sokerien kanssa. Vatkaa sekaan vadelma-agarseos.
  6. Kääntele soijavispivaahto sekaan.

Suklaamousse

  1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Vatkaa soijavispi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Vatkaa jäähtynyt sula suklaa soijavispin sekaan ja laita mousse pursotinpussiin.
  4. Vinkki! Voit myös käyttää muita kasvikermoja esim. kauraa.

Kokoaminen

  1. Murskaa keksit tai kakkupohja neljän lasin pohjalle. Nostele päälle kookoslastuja.
  2. Asettele seuraavaksi muutama vadelma lasiin ja pursota päälle suklaamoussea.
  3. Nostele sitten vadelmamoussea päälle ja toista kokoaminen.
  4. Vaahdota soijavispi ja mausta vaniljasokerilla. Laita vaahto pursotinpussiin tähtityllan kanssa.
  5. Pursota korkeat keot vaahtoa lasikakkujen päälle.
  6. Koristele lasikakut vadelmilla ja vadelmajauheella. Tarjoile lasikakut vadelmien kanssa.