Vegaaniset suklaa-vadelmakakut lasissa
Näihin näyttäviin ja herkullisiin lasikakkuihin kootaan kerroksittain keksimuruja, vadelmamoussea, suklaamoussea, soija- tai kauravispiä ja vadelmia. Mousset hyydytetään Meiran vegaanisella Agar agar -hyytelöimisjauheella. Kokeile ja ihastu!
- Helppo
- 4
Ainekset:
Noin 50 g | maidotonta ja munatonta keksimurskaa tai kakkupohjaa (käytä halutessasi gluteenitonta) |
1 dl | pakastevadelmia |
tilkka | vettä |
1 tl | Meira Agar agar -hyytelöimisjauhetta |
1 dl | soijavispiä |
1 dl | soijavaniljakastiketta |
1 rkl | kasvipohjaista tuorejuustoa |
1 tl | Meira vaniljasokeria |
1 rkl | sokeria |
70 g | maidotonta tummaa suklaata |
1,5 dl | soijavispiä |
1 tl | Meira vaniljasokeria |
1-2 dl | soijavispiä |
1 tl | Meira vaniljasokeria |
1-2 rkl | kookoslastuja |
noin 100 g | vadelmia |
2 rkl | vadelmajauhetta (jauha pakastekuivatut vadelmat blenderissä) |
Ohje:
Vadelmamousse
- Mittaa vadelmat ja tilkka vettä kattilaan.
- Kiehauta ja lisää Agar agar vispaten sekaan.
- Kiehauta seos vielä kerran ja jätä sivuun jäähtymään.
- Vatkaa soijavispi ja vaahtoutuva soijavaniljakastike kuohkeaksi, jätä sivuun.
- Notkista kasvipohjainen tuorejuusto sokerien kanssa. Vatkaa sekaan vadelma-agarseos.
- Kääntele soijavispivaahto sekaan.
Suklaamousse
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Vatkaa soijavispi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
- Vatkaa jäähtynyt sula suklaa soijavispin sekaan ja laita mousse pursotinpussiin.
- Vinkki! Voit myös käyttää muita kasvikermoja esim. kauraa.
Kokoaminen
- Murskaa keksit tai kakkupohja neljän lasin pohjalle. Nostele päälle kookoslastuja.
- Asettele seuraavaksi muutama vadelma lasiin ja pursota päälle suklaamoussea.
- Nostele sitten vadelmamoussea päälle ja toista kokoaminen.
- Vaahdota soijavispi ja mausta vaniljasokerilla. Laita vaahto pursotinpussiin tähtityllan kanssa.
- Pursota korkeat keot vaahtoa lasikakkujen päälle.
- Koristele lasikakut vadelmilla ja vadelmajauheella. Tarjoile lasikakut vadelmien kanssa.