Sekahedelmäkeitto

Sekahedelmäkeitto valmistuu kuivatuista hedelmistä ja omenamehusta. Keitetty kiisseli sopii tarjoiltavaksi riisipuuron kanssa.

  • Helppo
  • 8-10 annosta

Ainekset:

500 g kuivattuja sekahedelmiä
5 dl vettä
5 dl omenamehua
0.5 dl sokeria
0.5 dl vaaleaa siirappia
1 Meira kanelitanko
1 vaniljatanko
1 rkl sitruunamehua
3 rkl perunajauhoja

Ohje:

  1. Mittaa kattilaan hedelmät, vesi, mehu, sokeri, siirappi ja mausteet. Kiehauta ja anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmenneet.
  2. Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä. Kaada perunajauhosuurus kattilaan ohuena nauhana  koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan nosta kattila pois levyltä.
  3. Mausta keitto sitruunamehulla ja anna jäähtyä.
  4. Tarjoa hyvin viilennetty keitto riisipuuron kanssa.