Perunagratiini cacio e pepe
Suussa sulava perunagratiini. Paahdettu Meira Luomu Mustapippuri nostaa annoksen uudelle tasolle. Perunagratiini sopii mainiosti kalan, lihan tai kasvisruoan lisukkeeksi tai pääruoaksi sellaisenaan.
- Helppo
- 4
Ainekset:
1 tl | Meira Luomu Mustapippuri rouhittu |
3 rkl | voita |
2 dl | kermaa |
Ripaus | Meira hieno jodioitu mineraalisuola |
700 g | perunoita |
100 g | pecorinoa |
Ohje:
- Viipaloi perunat ohueksi mandoliinin avulla. Raasta pecorino.
- Paahda mustapippuria kuumalla kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, lisää voi ja anna kuohahtaa. Lisää kerma ja kiehauta.
- Lado voideltuun pienehköön vuokaan ohut kerros perunoita ja ripottele juustoa. Jatka kunnes vuoka on täynnä, päällimmäiseksi jää juustokerros.
- Kaada kerma-pippuriseos vuokaan ja nosta 200 asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Laske sitten lämpöä 160 asteeseen ja anna muhia uunissa kunnes perunat ovat haarukalla testattaessa kypsiä. Tähän menee kokonaisuudessaan n. 30-40 minuuttia.