Sinappilohi
Perinteisen joulupöydän herkullinen lohi maustuu Meira sinapilla, mustapippuri- ja valkopippurirouheella.
- Helppo
- 4-6 annosta
Ainekset:
1 kg | lohi- tai kirjolohifileetä |
Meira hienoa merisuolaa | |
Meira valkopippuria rouhittuna | |
1 | sitruuna |
1 dl | hienonnettua ruohosipulia |
1 dl | kuohukermaa |
100 g | smetanaa |
1 dl | Meiran sinappia |
Meira mustapippurirouhetta | |
1 tl | perunajauhoja tai ohratärkkelystä |
1 rkl | korppujauhoja |
1 dl | kevyttä juustoraastetta |
Ohje:
- Aseta lohifilee voideltuun uunivuokaan. Mausta merisuolalla ja valkopippurilla. Pirskota päälle sitruunasta puristettu mehu. Anna maustua viileässä pari tuntia.
- Levitä kalan päälle hienonnettu ruohosipuli.
- Vatkaa kerma ja smetana pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää sinappi, mausteet ja tärkkelys. Kaada seos kalan päälle vuokaan.
- Ripottele pinnalle korppujauhot ja juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
- Tarjoa perunoiden ja kasvisten kanssa.